« Tillbaka till Support
CareerBuilder kundsupport FAQ

En arbetsgivare spammar mig (vad ska jag göra?)

Som en del av avtalet med dig som jobbsökare, vidarebefodrar CareerBuilder dig vissa e-mail som ska hänföra sig till möjlig anställning. Om du får överdrivet många eller olämpliga e-mail av en potentiell arbetsgivare kan du välja att sluta ingå i mailing listan för denna arbetsgivare genom att klicka på länken längst ner i e-mailet.

"Hindra denna arbetsgivare från att kunna få tillgång till ditt CV” Notera att CareerBuilder.se aldrig skickar eller vidarebefodrar e-post med förfrågningar angående personlig information, lösenord, eller begär att du loggar in till ”Mitt CareerBuilder” under några som helst omständigheter. Sådana e-mail bör raderas och CareerBuilders Site Integrity bör kontaktas med omedelbar verkan.
"

^Top

Hur ändrar jag min personliga information?

Följ instruktionerna nedan för att ändra din personliga information:

1. Gå till www.CareerBuilder.se
2. Logga in och klicka på ”Mitt CareerBuilder”.
3. Du kommer eventuellt bli ombedd att fylla i din inloggningsinformation om du inte redan är inloggad.
4. När du är inloggad, klicka på ”Min användarinformation” som du finner i det övre högra hörnet på sidan.
5. Du kommer härifrån att kunna uppdatera all din personliga information.

^Top

Hur ändrar jag mitt CV från offentligt till privat?

Det finns möjlighet att konfigurera ditt CV för endast privat bruk. Detta innebär att du kommer att kunna söka jobb online, men potentiella arbetsgivare och rekryterare kommer inte kunna ta del av ditt CV när de söker i databasen (om du inte har skickat det direkt till dem).

Följ instruktionerna nedan för att konfigurera ditt CV för privat bruk:

1. Logga in till CareerBuilder.se genom att använda ditt användarnamn och lösenord
2. Klicka på fliken ”Mitt CareerBuilder” längst upp på sidan
3. Lite längre ner på sidan till vänster finns en länk ”Mina CVn”, klicka på denna.
4. Du hittar ”sekretessalternativ” på övre delen av sidan i fältet för CV-information, klicka på ”redigera” och klicka sedan i boxen för ”Privat publicering, används endast för att ansöka online” så att du ser en grön bock i boxen. Ditt CV kommer sedan endast att användas för att ansöka online. Klicka på ”spara” så kommer inställningen att aktiveras omedelbart.
5. Du kan också bocka för eller ta bort bockar för att visa eller dölja andra alternativ så som ditt namn, telefonnummer och din emailadress, men arbetsgivare kommer fortfarande att kunna ta del av ditt CV.

^Top

Hur ändrar jag mitt lösenord?

1. För att ändra ditt lösenord måste du logga in på din ”Mitt CareerBuilder” sidan.
2. Klicka på ”Min användarinformation”
3. Klicka på ”Redigera användarinformation”
4. I rutan med din personliga information, klicka på länken ”Ändra e-postadress eller lösenord”
5. Du kan sedan att fylla i ditt gamla lösenord och ett nytt lösenord som måste innehålla minst 5 tecken.
6. Du kommer sedan att behöva bekräfta detta nya lösenord.
7. Klicka sedan på ”Uppdatera”

Ditt lösenord kommer nu att ändras och du kommer nu att kunna logga in med det.

^Top

Hur ansöker jag till jobb

Följ instruktionerna i jobbannonsen för att ansöka till någon av de positioner som finns tillgängliga. Detta kan innebära att man ansöker via ett eller flera av följande alternativ:

1. Faxnummer
2. Telefonnummer
3. Fysisk adress
4. *Ansökning online

*Om ett företag erbjuder möjligheten att ansöka online ser du en orange knapp längst ner och högst upp på annonsen, med texten:

• Ansök nu

I vissa fall kommer den oranga knappen att ha texten ”Ansök: se kontaktinformation”. Vid dessa tillfällen är det rekommenderat att titta på boxen ”kontaktinformation” och/eller läsa hela annonsen för instruktioner. Vänligen notera att CareerBuilder.se inte tillhandahåller denna inofromation i de fall företaget inte har angett denna.

• ^Top

Hur avslutar jag min prenumeration/tar bort mitt konto?

Det finns inga nackdelar med att vara registrerad med CareerBuilder, men det är dock lätt att ta bort ditt konto.

1. Efter att du loggat in på ditt CareerBuilder konto, klicka på ”Min användarinformation” under ”Mitt CareerBuilder”
    2. Klicka vidare på ”Redigera användarinformation” följt av ”Ta bort ditt konto”. Detta kommer att ta bort dig från vår databas.

**Vänligen kontrollera att du inte har något kvar i ”Mina CVn”, ”Mina sparade jobb” eller ”Mina Jobbmail och Sparade sökningar”.

^Top

Hur gör jag ändringar i mitt CV?

Följ instruktionerna nedan för att redigera ditt CV:

1. Klicka på ”Mina CV” när du har loggat in.
    2. Klicka på redigera knappen brevid den sektionen som du vill göra ändringar i.

^Top

Hur publicerar jag mina CVn?

Klicka här för att logga in, och välj ”Ladda upp CV”, om du är registrerad och vill ladda upp eller redigera ditt CV (dina CVn). Klicka här om du inte är registrerad och vill Ladda upp ditt CV.

^Top

Hur redigerar jag mitt Jobbmail?

1. Logga in på CareerBuilder.se med din e-mailadress och ditt lösenord.
    2. Klicka på ”Mina Jobbmail och Sparade sökningar”
    3. Klicka på ”redigera” för det jobbmail som du vill göra ändringar.
    4. Gör dina ändringar och klicka på ”Spara meddelande”.

^Top

Hur registrerar jag mig?

Att registrera sig med oss är lätt och det är gratis!

1. Gå till www.CareerBuilder.se och klicka på ”Mitt CareerBuilder”
    2. När sidan är laddad ser du en orange knapp i mitten på den högra delen av sidan med texen ”Anmäl dig nu”
    3. Klicka på denna knappen så kommer du att få upp ett formulär där du kan fylla i lite information.
    4. När du har fyllt i denna information klicka på knappen ”Registrera nu” längst ner på websidan, du kommer sedan att vara en registrerad medlem av CareerBuilder.

^Top

Hur skapar jag ett jobbmail?

Vårt jobbmail kommer att e-maila dig automatiskt med jobb baserade på dina sparade sökningar. För att skapa ett jobbmail, följ instruktionerna nedan:

1. Klicka på länken ”Skapa jobbmail” högst upp på sidan.
    2. Fyll i kategori för din önskade sökning.
    3. När du har namngett jobbmailet klicka på ”Spara meddelande”
    4. Du kommer nu att få resultaten e-mailade till dig automatiskt enligt det schema du valde.

^Top

Hur slutar jag ”prenumerera” på e-mail?

1. För att bli borttagen från vår e-mail lista, logga in på ditt konto och gå till ”Mitt CareerBuilder”.
    2. Under ”Min användarinformation” klicka på ”Redigera användarinformation”
    3. Klicka sedan på länken längst ner på sidan ”Klicka här för att komma till CareerBuilders prenumerationsCenter”
    4. Bocka för alla former av e-mail som du inte önskar och glöm inte att klicka på ”Spara” för att uppdatera dina ändringar.

Om du efter mer än en vecka ändå får e-mail från CareerBuilder.se var vänlig att meddela oss så att vi kan åtgärda problemet. Om du skulle behöva kan du alltid komma åt ditt konto genom att logga in med ditt e-mail och ditt lösenord. Tack för att du använder vår website och ha en trevlig dag!

^Top

Hur söker jag efter jobb?

Bland alla tusentals jobb som finns publicerade på CareerBuilder.se vill vi hjälpa dig att hitta de jobb som passar dig bäst. Nedan följer några tips som hjälper dig att avgränsa dina sökningar och hitta de jobb som är intressanta för dig.

1. Sökord - Sökord är specifika ord som man använder för att söka igenom texten i en jobbannons. Desto fler sökord som du använder desto närmare kan du komma din sökkategori.

• Färdigheter och intyg
  • Specifik erfarenhet (direkt e-mail, Java, grafisk design, trådlösa nätverk etc.)
  • Jobtitel (Gaffeltruckschaufför, Kontrollerare, Produktchef, Fysioterapeut)

2. Plats, ort - Detta är platsen/orten där du önskar jobba. Det kan vara orten som du bor i eller den ort som du önskar jobba i. Vårt system kommer automatiskt att söka efter jobb inom (48,28) 50 kilometers radius av den angivna platsen.

3. Jobbkategori - Du kan välja en specifik kategori ifall du vill att din sökning ska bli mer precis.

• ^Top

Kan du hitta ett jobb åt mig?

Hjälp mig att hitta ett jobb

Även om CareerBuilder.se inte är ett rekryteringsföretag som kan hjälpa personer att leta efter jobb, så har vi Frågor och Svar som ofta ställs och som kan vara till hjälp när man söker jobb.

Vi har många användbara redskap på vår hemsida som är tillgängliga genom att klicka på de länkar som man finner intressanta.

Lär dig hur man:

Söker jobb-

Bland alla tusentals jobb som finns publicerade på CareerBuilder.se vill vi hjälpa dig att hitta de jobb som passar dig bäst. Nedan följer några tips som hjälper dig att avgränsa dina sökningar och hitta de jobb som är intressanta för dig.

1. Sökord – Sökord är specifika ord som man använder för att söka igenom texten i en jobbannons. Desto fler sökord som du använder desto närmare kan du komma din kategori.

• Färdigheter och intyg
  • Specifik erfarenhet (direkt e-mail, Java, grafisk design, trådlösa nätverk etc.)
  • Jobtitel (Gaffeltruckschaufför, Kontrollerare, Produktchef, Fysioterapeut)

2. Plats, ort - Detta är platsen/orten där du önskar jobba. Det kan vara orten som du bor i eller den ort som du önskar jobba i. Vårt system kommer automatiskt att söka efter jobb inom (48,28) 50 kilometers radius av den angivna orten.

3. Jobsektor – Du kan välja en specifik sektor ifall du vill att din sökning ska bli mer precis.

Jobbansökning-

Följ instruktionerna i jobbannonsen för att ansöka till någon av de positoner som finns tillgängliga. Detta kan innebära att man ansöker via ett eller flera av följande alternativ:

1. Faxnummer
    2. Telefonnummer
    3. Fysisk adress
    4. *Ansökning online

*Om ett företag erbjuder möjligheten att ansöka online ser du en orange knapp längst ner och högst upp på annonsen, med texten:

• Ansök nu

I vissa fall kommer den oranga knappen att ha texten ”Ansök: se kontaktinformation”. Vid dessa tillfällen är det rekommenderat att titta på boxen ”kontaktinformation” och/eller läsa hela annonsen för instruktioner. Vänligen notera att CareerBuilder inte tillhandahåller denna information i de fall företaget inte har angett denna.

Publicera ditt CV:

Klicka här, logga in och välj ”Ladda upp CV”, om du är registrerad och vill ladda upp eller redigera ditt CV (dina CVn).

Klicka här om du inte är registrerad och vill Ladda upp ditt CV.

Skapa Jobbmail:

Vår Jobbmail kommer automatiskt att e-maila dig jobb baserade på din sparade sökkategori. Följ instruktionerna nedan för att skapa en Jobbmail:

1. Klicka på länken ”Spara denna sökning” högst upp på sidan.

2. Fyll i kategorier för din sökning.
    3. När du har valt e-mail preferencer och klickat på ”Spara meddelande” kommer du automatiskt att få jobbmail enligt det schema du valt.

• ^Top

Kan jag ange fler än en stad på mitt CV?

På begäran från arbetsgivarna som betalar för att använda databasen måste alla CV ange en stad och ett län.

Om du kan tänka dig att flytta till flera orter kan du kopiera ditt CV och publicera kopiorna för de städer som du skulle kunna tänka dig att flytta till (man får max använda 5 CV per konto).

^Top

Kostar det någonting att registrera sig?

Det är faktiskt helt gratis att registrera sig med CareerBuilder, publicera sitt CV och söka efter jobb.

^Top

Säljer ni min e-mailadress?

Vi skyddar våra användares integritet och säljer inte användares e-mailadresser till annonsörer. Läs gärna följande urdrag från vår integritetspolicy:

“Vi säljer inte under några omständigheter våra användares personliga information till någon, om användaren har uttryckt önskemål om att hålla informationen hemlig. När en användare publicerar CV och jobb, bestämmer dessa själva hur mycket information som de vill inkludera och hur mycket kontaktinformation de vill ska vara synliga. (Vi möjliggör privat kommunikation för de som vill dölja sådan information.) Alla användare bör dock vara uppmärksamma på att när de frivilligt publicerar eller distribuerar personlig information (som tex e-mailadress och CV) kan denna användas av andra. Detta kan resultera i obegärda meddelanden från en tredje part för vilken CareerBuilder.se inte kan ansvara för. Du kanske också har kommit till denna websiten genom att följa en länk från en tidningspartner eller någon annan partner till CareerBuilder.se Om detta är fallet så var medveten om att CareerBuilder.se kanske delar information med denna partner och att att partnern kan använda informationen enligt sin egen integritetspolicy istället för denna...”

Du kan läsa hela vår integritetspolicy genom att kopiera och klistra in länken nedan i ditt url-adressfält: Klicka här

Vi vill be om ursäkt ännu en gång för eventuella bekymmer som detta kan ha orsakat er. Tyvärr så finns det också tekniska tillvägagångssätt för webbsidor som du besöker att samla upp information om dig, så som din e-mailadress. Ibland krävs det inte mer än ett besök på en skrupelfri websida. Som väl är erbjuder många e-mailtjänster spamfilters och vi skulle vilja rekommendera att du undersöker vilka sådana du har tillgång till från din e-mail. Vi ber om ursäkt för eventuella problem som detta har orsakat. Kontakta oss gärna om vi kan stå till tjänst med något. Tack för ditt tålamod och ha en bra dag.

^Top

Vad är det för skillnad mellan jobbmail och jobbrekommendationer?

Ni skickar mig jobb på en ort som jag INTE är intresserad av att jobba på. Hur ändrar jag detta?

Rekommenderade jobb e-mail

Om du får e-mail med ämnet: ”CareerBuilder.se – jobb som matchar dig” så är dessa e-mail automatiskt genererade efter att du har sökt på en jobbannons på CareerBuilder eller publicerat ditt CV. Dessa jobb är liknande de du har sökt innan eller matchas med hjälp av sökord i ditt CV, men det kan hända att de inte alltid är relevanta för dig. Kom ihåg att du kan få dessa e-mail utan att registrera dig med oss, så bli inte avskräckt om du inte kan logga in för att ändra kriterierna. Du kan göra många ändringar av dessa e-mail genom att klicka på länkar i e-mailen.

Först och främst om du inte vill få ”Rekommenderade Jobb” klicka på länken ”Jag vill avsluta dessa e-postutskick” längst ner på e-mailet.

För det andra, om du fortfarande vill ha e-mailen men bara vill ändra platsen för jobben eller ändra e-mailadressen som de skickas till kan du klicka på länken i e.mailet ”Klicka för att se jobb rekommenderade för dig på CareerBuilder.se” När du klickar på denna länken kommer du att hamna på CareerBuilder.se och du kommer att se en lista med dina rekommenderade job.

Du kan ändra dina val genom att klicka på ”Lägg till fler platser/orter”, glöm inte att klicka på ”spara” när du har gjort dina ändringar.

Jobbmail

Om du tycker att dina jobbmail inte inkluderar jobb på rätt plats/ort så måste du gå in och specifiera vilken ort som du vill att jobben ska vara på.

1. Klicka på ”Mitt CareerBuilder” och logga in med ditt e-mail och ditt lösenord.
    2. Under ”Sparade sökningar”, klicka på ”Redigera” för det jobbmail som du vill ändra.
    3. Ändra den information som du önskar (tex plats/ort) och klicka på ”Spara”

^Top

Varför accepteras inte mitt postnummer?

Vi ber om ursäkt för eventuella besvär som detta orsakar när du publicerar ditt CV. Ibland accepterar inte vårt system vissa postnummer av olika skäl, speciellt om postnumret är nytt. Vi håller för närvarande på att uppdatera våra postnummer. Det går också bra att lämna detta fält blankt, så länge du har angett stad och län.

^Top

Varför får jag jobbmail med jobb som inte är relaterade till vad jag söker?

En orsak kan vara att jobbmailen inte har någon specifik sökkategori för sökords sektionen. Detta resulterar i att jobbmailen skickar dig alla jobb som den hittar, oberoende av jobsektor och plats. Ändra sökorden och sökkategorin för att få optimala sökresultat i dina jobbmail.

Sökord måste ha citationstecken för att kunna söka efter den exakta frasen. Du kan använda vilken blandning av versaler och gemener som du önskar, sökordsfältet gör inte skillnad på dessa. För att söka efter en exakt fras måste frasen vara inom citationstecken. Så för att kunna söka efter annonser som innehåller den exakta frasen systemutvecklare kan du skriva i den exakta frasen med citationstecken som din kategori.

Exempel: ”systemutvecklare”

För att utesluta vissa ord från din sökning kan du använda minus (-) symbolen utan mellanrum innan ordet som du vill utesluta. Om du tex. inte vill att företaget ACME Corporation ska komma upp i dina sökresultat kan du använda följande sökord:

-”ACME Corporation”

Detta kommer att utesluta alla jobbannonser som innehåller Acme Corporation från att komma upp i din sökning. Kom ihåg att denna metod kan användas för att utesluta inte bara företag men också vissa ord.

Exempel: ”Systemutveckare”–java

Om ett ord är nödvändigt för att få det önskade resultatet kan du inkludera det genom att lägga till ett plusstecken (+) före ordet. Så ifall Acme Corporation är avgörande för din sökning så kan du använda följande sökord:

+”ACME Corporation”

Följ instruktionerna nedan för att spara dessa ändringar i ditt jobbmail:

1. Klicka på ”Mitt CareerBuilder” och logga in med din e-mailadress och ditt lösenord.
    2. Klicka på ”Redigera” under ”Mina Jobbmail och Sparade sökningar” för det jobbmail som du vill ändra.
    3. Ändra informationen för att passa din önskade kategori och klicka på ”Spara ändringar”.

^Top

Varför har jag inte tillgång till jobbet som jag sparade?

Om ett jobb har upphört att gälla raderas det från vår websida och tyvärr också då från din lista med sparade jobb. Tyvärr är detta information som är specifierad av den anställande parten och inte CareerBuilder. Vi ber om ursäkt för detta men vi på CareerBuilder kan tyvärr inte göra något åt detta.

^Top

Vilken funktion har sökord?

Sökord är specifika ord eller fraser som används för att söka efter en positon. En ”sökning” letar efter matchningar till dessa ord i en annons och om den hittar dem, väljer den ut dessa annonser till användaren som kan titta på dem. Det är samma sätt att söka som på internet. Desto fler sökord som används, desto närmare kan du matcha dina sökningar för jobb. Om du till exempel skriver i ordet ”bilar” i din sökmotor kommer du att få miljontals förslag på websidor som matchar din kategori. Men om du istället skulle skriva in oden ”1969 Folkvagn Beetle”, kommer du att få mycket färre matchningar och mycket mer användbara resultat.

^Top