« Tillbaka till Support
CareerBuilder kundsupport FAQ

En arbetsgivare spammar mig (vad ska jag göra?)

Som en del av avtalet med dig som jobbsökare, vidarebefodrar CareerBuilder dig vissa e-mail som ska hänföra sig till möjlig anställning. Om du får överdrivet många eller olämpliga e-mail av en potentiell arbetsgivare kan du välja att sluta ingå i mailing listan för denna arbetsgivare genom att klicka på länken längst ner i e-mailet.

"Hindra denna arbetsgivare från att kunna få tillgång till ditt CV” Notera att CareerBuilder.se aldrig skickar eller vidarebefodrar e-post med förfrågningar angående personlig information, lösenord, eller begär att du loggar in till ”Mitt CareerBuilder” under några som helst omständigheter. Sådana e-mail bör raderas och CareerBuilders Site Integrity bör kontaktas med omedelbar verkan.
"

^Top

Hur ändrar jag min personliga information?

Följ instruktionerna nedan för att ändra din personliga information:

1. Gå till www.CareerBuilder.se
2. Logga in och klicka på ”Min Profil”.
3. Här kan du redigera all din personliga information.

^Top

Hur ändrar jag mitt CV från offentligt till privat?

Det finns möjlighet att konfigurera ditt CV för endast privat bruk. Detta innebär att du kommer att kunna söka jobb online, men potentiella arbetsgivare och rekryterare kommer inte kunna ta del av ditt CV när de söker i databasen (om du inte har skickat det direkt till dem).

Följ instruktionerna nedan för att konfigurera ditt CV för privat bruk:

1. Logga in till CareerBuilder.se genom att använda ditt användarnamn och lösenord
2. Klicka på fliken ”Mitt CareerBuilder” längst upp på sidan
3. Lite längre ner på sidan till vänster finns en länk ”Mina CVn”, klicka på denna.
4. Du hittar ”sekretessalternativ” på övre delen av sidan i fältet för CV-information, klicka på ”redigera” och klicka sedan i boxen för ”Privat publicering, används endast för att ansöka online” så att du ser en grön bock i boxen. Ditt CV kommer sedan endast att användas för att ansöka online. Klicka på ”spara” så kommer inställningen att aktiveras omedelbart.
5. Du kan också bocka för eller ta bort bockar för att visa eller dölja andra alternativ så som ditt namn, telefonnummer och din emailadress, men arbetsgivare kommer fortfarande att kunna ta del av ditt CV.

^Top

Hur ändrar jag mitt lösenord?

1.Håll musen över ditt namn i det högra hörnet i toppen av sidan, där kommer du få 6 olika tappar i en droppdown.
2.Klicka på ”Mina Inställningar”.
3.Klicka sedan på den blå knappen ”Ändra Lösenord” som finns åvanför all din information.
4.Skriv in ditt nuvarande lösenord och ange ditt nya lösenord som du valt och klicka på "Spara".

^Top

Hur ansöker jag till jobb

Logga först in på ditt konto. Följ instruktionerna i jobbannonsen för att ansöka till någon av de positioner som finns tillgängliga.

*Om ett företag erbjuder möjligheten att ansöka online ser du en orange knapp längst ner och högst upp på annonsen, med texten: "Ansök nu"

I vissa fall kommer den oranga knappen att ha texten ”Ansök på företagets webbsida”. Vänligen notera att om du önskar ytterligare information om företaget eller jobbet bör du kontakta företaget direkt.

^Top

Hur gör jag ändringar i mitt CV?

För att redigera ditt CV. Klicka på ditt namn i det högra topphörnet och klicka på "Min Profil, sedan på "Redigera" knappen under "Anställningshistorik"

^Top

Hur publicerar jag mina CVn?

När du har skapat ett konto kommer du kunna ladda upp eller uppdatera din information. Klicka på ditt namn i det högra topphörnet. Detta kommer att öppna en meny där du klickar på "Min Profil". På denna sida kan du ladda upp och uppdatera ditt CV. Du kan även byta ut ditt CV genom att klicka på "Ersätt mitt CV".
Klicka här för att logga in, och välj ”Ladda upp CV”, om du är registrerad och vill ladda upp eller redigera ditt CV (dina CVn). Klicka här om du inte är registrerad och vill Ladda upp ditt CV.

^Top

Hur Raderar jag mitt konto?

Observera att det inte finns några nackdelar med att vara registrerad hos oss, men det är enkelt att radera din registrering.

För att inaktivera ditt konto rekommenderar vi att du skickar in din begäran om borttagning via länken nedan. Detta är inte obligatoriskt, men det kommer att påskynda processen Klicka Här

Dessutom kan du skicka ett e-postmeddelande med en begäran om radering via jobseeker@careerbuilder.se

^Top

Hur redigerar jag mitt Jobbmail?

Om du märker att dina jobbmail inte skickar den plats du är intresserad av måste du gå in och ange vilken stad och vilka nyckelord du vill ha jobb för.

1. Klicka på "Logga in" och logga in med din e-postadress och lösenord.
2. Klicka på ""Redigera" för ""Jobbmail"" som du vill ändra under "Mina sparade sökningar".
3. Ändra informationen för att återspegla önskade kriterier (dvs. platsen för intresse) och klicka på "Spara redigeringar."

^Top

Hur registrerar jag mig?

1. Gå till www.careerbuilder.se
2. Klicka på "Publicera CV" eller "Logga In" i högra topphörnet.
3. Där kommer du se "Om du inte redan är registrerad kan du skapa ett konto här"
4. Fyll i formuläret, klicka i rutan "Jag godkänner CareerBuilders allmänna villkor" och klicka på "Registrera" längst ner på sidan.
5. Vänligen säkerställ att du har ett giltigt postnummer.
6. På nästa sida har du möjlighet att ladda upp ditt CV. Se till att du använder rätt format och storlek och att du tagit bort eventuella bilder i ditt CV för att vara säker på att det laddas upp korrekt.
7. Klicka på "Ladda upp och få en gratis CV-recension" eller "Ladda upp utan recension".

^Top

Hur skapar jag ett jobbmail?

Vårt jobbmail kommer att e-maila dig automatiskt med jobb baserade på dina sparade sökningar. För att skapa ett jobbmail, följ instruktionerna nedan:

1. Klicka på länken ”Skapa jobbmail” högst upp på sidan.
2. Fyll i kategori för din önskade sökning.
3. När du har namngett jobbmailet klicka på ”Spara meddelande”
4. Du kommer nu att få resultaten e-mailade till dig automatiskt enligt det schema du valde.

^Top

Hur slutar jag ”prenumerera” på e-mail?

Du kan enkelt avregistrera dig från våra e-mail genom att klicka på ”unsubscribe” knappen som du hittar nere i det vänstra hörnet.Du kan även skicka ett mail till jobbsokare@careerbuilder.se, detta kan medföra längre väntetid. Observera att det inte finns några nackdelar med att vara registrerad hos oss, men det är enkelt att radera din registrering.

^Top

Hur söker jag efter jobb?

Bland alla tusentals jobb som finns publicerade på CareerBuilder.se vill vi hjälpa dig att hitta de jobb som passar dig bäst. Nedan följer några tips som hjälper dig att avgränsa dina sökningar och hitta de jobb som är intressanta för dig.

1. Sökord - Sökord är specifika ord som man använder för att söka igenom texten i en jobbannons. Desto fler sökord som du använder desto närmare kan du komma din sökkategori.

• Färdigheter och intyg
  • Specifik erfarenhet (direkt e-mail, Java, grafisk design, trådlösa nätverk etc.)
  • Jobtitel (Gaffeltruckschaufför, Kontrollerare, Produktchef, Fysioterapeut)

2. Plats, ort - Detta är platsen/orten där du önskar jobba. Det kan vara orten som du bor i eller den ort som du önskar jobba i. Vårt system kommer automatiskt att söka efter jobb inom (48,28) 50 kilometers radius av den angivna platsen.

3. Jobbkategori - Du kan välja en specifik kategori ifall du vill att din sökning ska bli mer precis.

• ^Top

Hur utövar jag mina rättigheter som registrerad enligt GDPR?

Använd portalen för att utöva din rätt till tillgång, rätt till korrigering, radering, begränsning av bearbetning, dataportabilitet och rätt att invända under GDPR. Du kan också kontakta oss på jobbsokare@careerbuilder.se, men att skicka din förfrågan via länken ovan är mer effektiv och rekommenderas starkt.

^Top

Kan du hitta ett jobb åt mig?

Hjälp mig att hitta ett jobb

Även om CareerBuilder.se inte är ett rekryteringsföretag som kan hjälpa personer att leta efter jobb, så har vi Frågor och Svar som ofta ställs och som kan vara till hjälp när man söker jobb.

Vi har många användbara redskap på vår hemsida som är tillgängliga genom att klicka på de länkar som man finner intressanta.

Lär dig hur man:

Söker jobb-

Bland alla tusentals jobb som finns publicerade på CareerBuilder.se vill vi hjälpa dig att hitta de jobb som passar dig bäst. Nedan följer några tips som hjälper dig att avgränsa dina sökningar och hitta de jobb som är intressanta för dig.

1. Sökord – Sökord är specifika ord som man använder för att söka igenom texten i en jobbannons. Desto fler sökord som du använder desto närmare kan du komma din kategori.

• Färdigheter och intyg
  • Specifik erfarenhet (direkt e-mail, Java, grafisk design, trådlösa nätverk etc.)
  • Jobtitel (Gaffeltruckschaufför, Kontrollerare, Produktchef, Fysioterapeut)

2. Plats, ort - Detta är platsen/orten där du önskar jobba. Det kan vara orten som du bor i eller den ort som du önskar jobba i. Vårt system kommer automatiskt att söka efter jobb inom (48,28) 50 kilometers radius av den angivna orten.

3. Jobsektor – Du kan välja en specifik sektor ifall du vill att din sökning ska bli mer precis.

Jobbansökning-

Följ instruktionerna i jobbannonsen för att ansöka till någon av de positoner som finns tillgängliga. Detta kan innebära att man ansöker via ett eller flera av följande alternativ:

1. Faxnummer
    2. Telefonnummer
    3. Fysisk adress
    4. *Ansökning online

*Om ett företag erbjuder möjligheten att ansöka online ser du en orange knapp längst ner och högst upp på annonsen, med texten:

• Ansök nu

I vissa fall kommer den oranga knappen att ha texten ”Ansök: se kontaktinformation”. Vid dessa tillfällen är det rekommenderat att titta på boxen ”kontaktinformation” och/eller läsa hela annonsen för instruktioner. Vänligen notera att CareerBuilder inte tillhandahåller denna information i de fall företaget inte har angett denna.

Publicera ditt CV:

Klicka här, logga in och välj ”Ladda upp CV”, om du är registrerad och vill ladda upp eller redigera ditt CV (dina CVn).

Klicka här om du inte är registrerad och vill Ladda upp ditt CV.

Skapa Jobbmail:

Vår Jobbmail kommer automatiskt att e-maila dig jobb baserade på din sparade sökkategori. Följ instruktionerna nedan för att skapa en Jobbmail:

1. Klicka på länken ”Spara denna sökning” högst upp på sidan.

2. Fyll i kategorier för din sökning.
    3. När du har valt e-mail preferencer och klickat på ”Spara meddelande” kommer du automatiskt att få jobbmail enligt det schema du valt.

• ^Top

Kan jag ange fler än en stad på mitt CV?

På begäran från arbetsgivarna som betalar för att använda databasen måste alla CV ange en stad och ett län.

^Top

Kostar det någonting att registrera sig?

Det är gratis att registrera sig hos CareerBuilder, posta ditt CV och söka lediga positioner. Det finns några betalda tjänster för kunder som vi erbjuder men du kommer bli ombedd att ange dina kontouppgifter.

^Top

Säljer ni min e-mailadress?

Vi skyddar våra användares integritet och säljer inte användares e-mailadresser till annonsörer. Läs gärna följande urdrag från vår integritetspolicy:

“Vi säljer inte under några omständigheter våra användares personliga information till någon, om användaren har uttryckt önskemål om att hålla informationen hemlig. När en användare publicerar CV och jobb, bestämmer dessa själva hur mycket information som de vill inkludera och hur mycket kontaktinformation de vill ska vara synliga. (Vi möjliggör privat kommunikation för de som vill dölja sådan information.) Alla användare bör dock vara uppmärksamma på att när de frivilligt publicerar eller distribuerar personlig information (som tex e-mailadress och CV) kan denna användas av andra. Detta kan resultera i obegärda meddelanden från en tredje part för vilken CareerBuilder.se inte kan ansvara för. Du kanske också har kommit till denna websiten genom att följa en länk från en tidningspartner eller någon annan partner till CareerBuilder.se Om detta är fallet så var medveten om att CareerBuilder.se kanske delar information med denna partner och att att partnern kan använda informationen enligt sin egen integritetspolicy istället för denna...”

Du kan läsa hela vår integritetspolicy genom att kopiera och klistra in länken nedan i ditt url-adressfält: Klicka här

Vi vill be om ursäkt ännu en gång för eventuella bekymmer som detta kan ha orsakat er. Tyvärr så finns det också tekniska tillvägagångssätt för webbsidor som du besöker att samla upp information om dig, så som din e-mailadress. Ibland krävs det inte mer än ett besök på en skrupelfri websida. Som väl är erbjuder många e-mailtjänster spamfilters och vi skulle vilja rekommendera att du undersöker vilka sådana du har tillgång till från din e-mail. Vi ber om ursäkt för eventuella problem som detta har orsakat. Kontakta oss gärna om vi kan stå till tjänst med något. Tack för ditt tålamod och ha en bra dag.

^Top

Vad är det för skillnad mellan jobbmail och jobbrekommendationer?

Jobb rekommendationer mail.

Om du får e-postmeddelanden med ämnetitel "CareerBuilder.se Jobbmatchningar", dessa e-postmeddelanden genereras automatiskt efter att du ansökt om ett jobb på CareerBuilder eller publicerat ditt CV. Det här är jobb som liknar det du har ansökt om eller från nyckelord på ditt CV, men det kanske inte är exakt det du letar efter. Tänk också på att du kan ta emot dessa e-postmeddelanden utan att vara registrerad hos oss, så var inte oroad om du inte kan logga in för att redigera inställningarna. Du kan göra flera redigeringar av dessa e-postmeddelanden genom att gå igenom länkar som finns i själva e-postmeddelandet.

Först, om du inte vill ta emot "Jobbrekommendationer", klickar du bara på länken "Avsluta prenumeration" längst ner i e-postmeddelandet "Jobbmatchningar".

För det andra, om du gillar dem och helt enkelt vill redigera platsen jobbet kommer från eller ändra e-postadressen de skickas till, kan du klicka på länken högst upp i e-postmeddelandet som säger “Se alla dina rekommenderade jobb. ”När du klickar på den här länken kommer du till Careerbuilder.co.uk där du ser en lista över dina rekommenderade jobb.

Du kan redigera dina inställningar med två alternativ. Du kommer att se länkarna, "Inställningar" eller "Lägg till platser" längst upp på sidan, och om du följer någon av dessa länkar kommer du att kunna ändra plats och e-postadress. Klicka på "Spara och gå tillbaka till Rekommendationer ”-knappen när du är klar.

Jobbmail (Hur skapar jag jobbmail?)

Ställa in ett jobbmail är användbart för att spara tid. Våra jobbmail kommer automatiskt att skicka e-post till dig jobb baserat på kriterierna för din sparade sökning.

Våra jobbmail kommer automatiskt att skicka e-post till dig jobb baserat på några sparade sökkriterier som du fastställer. Så här lägger du till jobbmail:

1. Kör en sökning från hemsidan genom att välja alla kriterier som du vill basera din sökning på (radie, jobbtyp osv ...) och klicka på sök.
    2. När du har kört sökningen och du är nöjd med resultaten klickar du på “Skicka jobb liknande detta till min e-post”. Du kommer då att få liknande jobb via e-post.
    3.Du får en varning med jobb som matchar dina kriterier varje dag.
    4.Om du vill ändra frekvensen eller hantera jobbvarningar, vänligen kontrollera "Hur redigerar / raderar jag mitt jobbvarning".

^Top

Varför accepteras inte mitt postnummer?

Vi ber om ursäkt för eventuella besvär som detta orsakar när du publicerar ditt CV. Ibland accepterar inte vårt system vissa postnummer av olika skäl, speciellt om postnumret är nytt. Vi håller för närvarande på att uppdatera våra postnummer. Vi rekommenderar att använda ett postnummer i närheten och sedan nämna detta till en arbetsgivare.

^Top

Varför får jag jobbmail med jobb som inte är relaterade till vad jag söker?

En orsak kan vara att jobbmailen inte har någon specifik sökkategori för sökords sektionen. Detta resulterar i att jobbmailen skickar dig alla jobb som den hittar, oberoende av jobsektor och plats. Ändra sökorden och sökkategorin för att få optimala sökresultat i dina jobbmail.

Sökord måste ha citationstecken för att kunna söka efter den exakta frasen. Du kan använda vilken blandning av versaler och gemener som du önskar, sökordsfältet gör inte skillnad på dessa. För att söka efter en exakt fras måste frasen vara inom citationstecken. Så för att kunna söka efter annonser som innehåller den exakta frasen systemutvecklare kan du skriva i den exakta frasen med citationstecken som din kategori.

Exempel: ”systemutvecklare”

För att utesluta vissa ord från din sökning kan du använda minus (-) symbolen utan mellanrum innan ordet som du vill utesluta. Om du tex. inte vill att företaget ACME Corporation ska komma upp i dina sökresultat kan du använda följande sökord:

-”ACME Corporation”

Detta kommer att utesluta alla jobbannonser som innehåller Acme Corporation från att komma upp i din sökning. Kom ihåg att denna metod kan användas för att utesluta inte bara företag men också vissa ord.

Exempel: ”Systemutveckare”–java

Om ett ord är nödvändigt för att få det önskade resultatet kan du inkludera det genom att lägga till ett plusstecken (+) före ordet. Så ifall Acme Corporation är avgörande för din sökning så kan du använda följande sökord:

+”ACME Corporation”

Följ instruktionerna nedan för att spara dessa ändringar i ditt jobbmail:

1. Klicka på ”Min Profil” och logga in med din e-mailadress och ditt lösenord.
    2. Klicka på ”Redigera” under ”Mina Jobbmail och Sparade sökningar” för det jobbmail som du vill ändra.
    3. Ändra informationen för att passa din önskade kategori och klicka på ”Spara ändringar”.

^Top

Varför har jag inte tillgång till jobbet som jag sparade?

Anledningen till detta beror mest troligen på att jobbet är gammal och inte längre finns publicerad eller att positionen är tillsatt. För att få mer information angående detta är det rekommenderat att kontakta företaget som jobbet är kopplat till då CareerBuilder inte är en rekryteringsbyrå och inte ansvarar för individuella jobb.

^Top

Vilken funktion har sökord?

Sökord finns till så att du får det bästa resultatet när du söker jobb. Sökord är specifika ord eller fraser som används för att söka ledig positioner. En sökning letar efter dessa ord i jobb och om den hittar dem, visar upp för en användare att titta på - det är på samma sätt som du forskar på Internet. Ju fler nyckelord som används - desto närmare kommer jobben att matcha med det du verkligen letar efter. Om du till exempel skriver ordet ""bilar"" i en sökmotor får du bokstavligen miljoner webbplatser tillbaka till dig. Men om du skriver ordet ""Volkswagen Beetle 1969"" kommer du att få mycket färre och mycket mer användbara resultat.

^Top