Skip to Content
Loading...
  Laddar...
Företagspresentation

Tullverket

 
Du är registrerad och ett tillfälligt lösenord skickas till din e-postadress
Registrera dig till Tullverket flöde
Är du säker på att du vill sluta följa företaget?
Översikt
Tullverket är en statlig myndighet som ska kontrollera flödet av varor in och ut ur Sverige, bidra till ett säkert samhälle och säkerställa konkurrensneutral handel. Vårt arbete ska leda till att korrekt tull, skatter och andra avgifter tas in samt att restriktioner för in- och utförsel följs.

Vi förenklar den legala handeln och förhindrar den illegala genom att erbjuda smidiga tullrutiner för utrikeshandeln, en enkel gränspassage för resande och ett effektivt gränsskydd.

Under år 2016 har Tullverket:

  • tagit in drygt 6,8 miljarder kronor i tull, skatt och andra avgifter
  • gjort 6 858 beslag av narkotika och dopningsmedel
  • genomfört 66 244 fysiska kontroller (t.ex. godskontroller, kontrollvisitationer och kontroller av resenärer)
  • hanterat drygt 7 miljoner deklarationer.
Jobba hos oss
Hos oss kan du jobba i många olika roller inom vår kärnverksamhet som består av avdelningarna Brottsbekämpning och Effektiv handel. Du kan också jobba inom någon av våra stödavdelningar som består av områdena IT, kommunikation, personalfrågor, juridik samt administration.

Gemensamt för alla områden är att du kommer att vara med och göra skillnad i samhället och bidra till vårt uppdrag som är både att bekämpa brottslighet och ta in tull, skatter och andra avgifter till staten. I den bredd av yrken som vi har hos oss finns det säkert något som kan passa just dig.

Vår värdegrund
Inom Tullverket har vi en gemensam värdegrund, som vi tagit fram tillsammans i syfte att stärka vårt arbete ihop. Våra värdegrundsord är helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande.