Swedavia

Swedavia- Lediga jobb

Översikt

Swedavia äger, driver och utvecklar ett nätverk av tio svenska flygplatser. Under 2014 reste totalt 35,7 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser - Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport har flest passagerare. Bolaget som är helägt av svenska staten bildades 2010 genom att flygplatsverksamheten som tidigare tillhört Luftfartsverket, LFV, bolagiserades.

Swedavia agerar på en konkurrensutsatt och internationell marknad. Bolagets roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten - inom Sverige, i Europa och i övriga världen. Våra kunder är resenärer, flygbolag och de hyres-gäster som hyr affärs-, kontors- eller hotell­ytor i Swedavias fastigheter. I arbetet med att attrahera flyg­bolagssatsningar konkurrerar Swedavia med andra flygplatser.


  • Säkerhet, kundfokus och hållbar utveckling är utgångs­punkten för allt Swedavia gör, både i den egna verksamheten och i samhället i stort.
  • Verksamheten drivs affärs­mässigt och bolaget ska genom utveckling, planering och operativ effektivitet bygga en långsiktigt hållbar affär.
  • Nöjda medarbetare och en god arbetsmiljö är avgörande för Swedavias verksamhet.
  • Bolaget ska samtidigt kontinuerligt minska sitt eget miljöavtryck och bidra till en minskning av hela flygbranschens miljöpåverkan. Samtliga Swedavias flygplatser är klimatcertifierade enligt den högsta nivån i Airport Carbon Accreditation, ACA.

Tillsammans för vi världen närmare

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Swedavias vision är "Till­sammans för vi världen närmare". Det innebär att Swedavia ska bidra till att göra flygresandet och frakttransporterna - regionalt, men också till och från Sverige - så lättillgängliga, effektiva och attraktiva som möjligt.

Swedavias tio flygplatser

Kiruna Airport

Luleå Airport

Umeå Airport

Åre Östersund Airport

Stockholm Arlanda Airport

Bromma Stockholm Airport

Göteborg Landvetter Airport

Visby Airport

Ronneby Airport

Malmö Airport

Swedavia övertog samtliga resterande andelar i bolaget Göteborg City Airport AB, som driver Säve flygplats, den 13 januari 2015.

Missa inte några möjligheter från Swedavia.

Skapa ett jobbevakning för när företaget har nya jobb som matchar dina färdigheter.

Skicka jobb liknande detta till min e-post
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till

Connecta med oss