Windows System Administrator till Axis Communications i Lund!

Information om uppdraget

Har du tidigare erfarenhet inom IT-support och/eller som systemadministratör och är på jakt efter en tjänst inom 2nd-line support? Är du som person dessutom öppen, ödmjuk och motiveras av att arbeta i team mot gemensamma mål? Här är tjänsten för dig!
Axis Communications är innovatörer inom videoövervakning och var första företaget i världen med att lansera en nätverkskamera 1996. De har sedan dess behållit sin ställning som obestridlig marknadsledare inom områdena nätverkskameror och övervakningskameror. De har även etablerat sig som marknadsledare i video encoder-kategorin, och stärker därmed företagets ställning inom området för övervakningskameror. Axis är inne i en expansiv fas vilket innebär nya utmaningar och stora möjligheter att utvecklas på ett personligt och professionellt plan. I Lund finns huvudkontoret med företagsledning samt deras forsknings- och utvecklingsavdelning.

Nu behöver Axis utöka sitt IT-driftsteam med en ytterligare heltidskollega. Å deras vägnar söker vi därför nu dig som vill anta rollen som Windows System Administrator. IT-driftsteamet är en del av Axis avdelning för Infrastruktur & IT-drift, vars ansvar är att tillhandahålla och bibehålla en säker, pålitlig och effektiv IT-infrastruktur och support. De jobbar med allt ifrån infrastrukturutveckling och framtida IT-teknik till underhåll av befintliga IT-miljöer och support.

Som systemadministratör hos Axis arbetar du med drift och underhåll av IT-infrastruktur. Detta omfattar att arbeta med regelbundet underhåll, t.ex. systemuppdateringar, systemövervakning, felsökning och problemlösning, samt även att fungera som 2nd-line support för Axis helpdesk. Du kommer i tjänsten arbeta såväl självständigt som i team tillsammans med dina kollegor. Du verkar i en global miljö och kommer att vara i kontakt med både människor och system som finns över hela världen.

Tjänsten är ett heltidsuppdrag med start omgående. Längden på uppdraget är beräknat till 6 månader, med goda chanser till förlängning alternativt överrekrytering till Axis. Du kommer att arbeta sedvanliga kontorstider, måndag-fredag.

Rekryteringsprocessen för denna tjänst sköts av StudentConsulting. Du kommer i tjänsten att vara anställd av StudentConsulting och arbeta som konsult hos Axis i Lund. Axis önskan är att samtliga ärenden gällande denna tjänst hanteras av StudentConsulting, vi ber dig därför vänligen att kontakta micaela.westerlund@studentconsulting.com vid eventuella frågor eller funderingar.

Kunskaper för uppdraget

För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du som söker har en relevant eftergymnasial utbildning inom IT samt ett par års erfarenhet av liknande arbete inom 2nd-line support sedan tidigare. För att lyckas i rollen ser vi att du som söker stämmer väl in på följande kriterier:

- God kunskap om olika typer av IT-miljöer
- Erfaren i Windows, SCCM och SCOM administration
- God kunskap i MSSQL
- God kunskap om nätverksadministration
- Bra kunskap om PowerShell och VB scripting
- Mycket goda kunskaper i svenska samt engelska, såväl i tal som i skrift

Meriterande är även om du har kunskaper inom VMware ESX, Sharepoint, NetApp Storage samt om du har goda kunskaper om andra skriptspråk.

Som person ser vi att du som söker är en engagerad lagspelare som också har förmågan att arbeta självständigt. Du har ett genuint och stort intresse IT/Teknik och är öppen, serviceinriktad och kommunikativ. Sist men inte minst är du också driven och har förmågan att arbeta strukturerat.

Låter detta intressant? Tveka då inte utan skicka in din ansökan redan idag! Vi arbetar löpande med urval och intervjuer och tjänsten kommer att tillsättas så snart vi hittat rätt kandidat.

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på unga i karriären. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 10 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.se