Utredningssekreterare till myndighetsavdelningen


Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Tillsammans gör vi skillnad!
Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 29 900 elever. Tillsammans med 5 500 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola.

Grundskoleförvaltningens myndighetsavdelning har i uppdrag att stödja förvaltningen och skolledare i myndighetsfrågor. Avdelningen har en rad olika specialistkompetensområden inom områden såsom t. ex. ärende- och dokumenthantering, myndighetsutövning/utredning, handläggning av underlag för ersättning till enskilda grundskolor, strategiskt stöd inom områdena trygghet och säkerhet samt upphandling, förvaltningsövergripande utredningar inom myndighetsavdelningens ansvarsområden och samordning av nätverk för skolenheternas administratörer.

Till en av våra fem funktioner på avdelningen, myndighetsfunktionen, söker vi nu en utredningssekreterare.


Arbetsbeskrivning

Som utredningssekreterare utgör du ett kvalificerat handläggarstöd till skolledare och förvaltning. Handläggning av myndighetsutövande individärenden, såsom t ex klagomålshantering, yttrande till tillsynsmyndigheter (bl. a. skolinspektion och barn- och elevombudsmannen). Handläggning av ansökningar gällande tilläggbelopp är ärendetyper som kan komma att ingå i uppdraget. Andra ärenden gäller t.ex., skolskjuts- och skolpliktsfrågor.


Kvalifikationer

Vi söker nu en utredningssekreterare med akademisk examen, företrädesvis inom samhällsvetenskap, statsvetenskap eller juridik - med inriktning mot offentlig förvaltning - eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift är nödvändig och likaså vana vid att skriva rapporter, utredningar samt erfarenhet av ärendehantering.

Som utredningssekreterare ska du kunna kommunicera och samverka med olika målgrupper, såväl utom som inom förvaltningen, på ett sakligt och förtroendeingivande sätt med hög integritet. Du ska ha ett arbetssätt präglat av självständighet och du ska tycka om att samarbeta i ”team”. Du ska kunna planera och prioritera arbetsuppgifter samt hantera stora mängder information inom uppsatta tidsramar. Du har en god analytisk förmåga och du ska lätt kunna förhålla dig till förändrade omständigheter. Det är viktigt att du är öppen för andras perspektiv och bidrar till en positiv och god arbetsmiljö på avdelningen.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2017-10-22

Referensnummer: 171-17-0721

Kontaktpersoner
  • Anette Enhav
  • Avdelningschef Myndighetsavdelningen
  • 0708-27 87 11

Fackliga företrädare
  • Peter Nilsson
  • Vision
  • 040-30 48 30
  • Emelie Johansson
  • Akademikerförbundet SSR
  • 040-34 51 14

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av att den inte behöver tas i anspråk av redan anställd personal i Malmö stad.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Om oss

Det är här det händer!
Malmö växer kraftigt och nästan hälften av alla Malmöbor är under 35 år. För oss är det viktigt med möten, mångfald och möjligheter för att skapa framtidens Malmö. Visste du att vi söker över 2000 tjänster varje år och har över 400 olika yrken? Vi tror att du som söker dig till oss vill vara med och bygga vidare på en av Sveriges mest dynamiska städer. #Malmö

Väx med din uppgift
Malmö stad är en av de största arbetsgivarna i Skåne och alla medarbetare påverkar och formar Malmös framtid varje dag. Det handlar om att tillsammans skapa välfärd och hållbar utveckling genom arbete inom förskola, fritid, skola, äldreomsorg, verksamhet för personer med funktionshinder, miljö-, trafik-, bostads- och stadsplanering, kultur, socialtjänst och många andra områden.

Genom att arbeta i Malmö stad får du möjlighet att arbeta med hållbar samhällsutveckling och därför tycker vi att vi kan kalla oss framtidens arbetsplats. Som medarbetare hos oss blir du en samhällsbyggare som gör skillnad!

Med Malmöborna i fokus
Gemensamt för alla verksamheter är att ge Malmöborna service av hög kvalitet. Det ställer krav på organisationen. Omvärlden förändras i allt snabbare takt. Vi måste ständigt vara beredda att ifrågasätta, förnya och utveckla vår organisation och våra verksamheter till nytta för Malmöborna. Våra värderingar bygger på människors lika värde, med Malmöbon i fokus.

Nyfiken på hur det är att jobba hos oss?
Följ oss på Instagram @jobba_i_malmostad En ny medarbetare tar över kontot varannan vecka och berättar själv hur det är att jobba i Malmö stad. Du kan också gå in och läsa mer på www.malmo.se/jobbaimalmostad


Utredningssekreterare till myndighetsavdelningen !

Påbörja din ansökan till denna tjänst vid att ange din e-postadress nedan.

Klicka sedan på Fortsätt för att komma vidare till ansökningssidan på arbetsgivarens egen webbplats för att slutföra din ansökan.

Genom att ange din e-postadress nedan godkänner du att CareerBuilder kan kontakta dig angående detta jobb och andra jobberbjudanden

E-postadressen är ej giltig E-post behövs

Jobbrekommendationer