Teknisk säljare/ Key Account sökes till ESSILOR!

Information om uppdraget

Har du arbetat med försäljning tidigare och motiveras av att skapa långsiktiga relationer med dina kunder? Trivs du med att vara på resande fot och vill ta nästa steg i din karriär in i ett världsledande bolag inom sin bransch? Då har vi tjänsten för
Vi söker för kunds räkning en teknisk säljare/ Key Account för en direktrekrytering. Vår kund, ESSILOR, är marknadsledande leverantör av glasögonglas, optiska instrument och maskiner till optikfackhandeln såväl globalt som i Sverige. ESSILOR är ett helägt dotterbolag till ESSILOR INTERNATIONAL S.A. med drygt 66 000 anställda i över 100 länder. I Sverige är de ca 47 medarbetare och omsätter 150 mkr.

I rollen som teknisk säljare kommer du att tillhöra Instrumentavdelningen som är en viktig del av Essilors verksamhet i strävan efter att vara en komplett leverantör till optikerna. I ditt arbete som instrumentsäljare kommer du att ansvara för att planera och genomföra försäljningsaktiviteter i Stockholm/Mälardalen samt Norrland. Tjänsten innebär dagliga resor med tjänstebil och ca 50 övernattningar per år varav en del utomlands för utbildning. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innefatta:

- Prospektering och bokning av möten
- Bearbetning av befintliga kunder
- Genomföra försäljningsmöten
- Delta vid utbildningsaktiviteter och mässor

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att du kommer bli anställd direkt hos vår kund med kontor i Lunda företagsområde i Spånga. I tjänsten får du en fast månadslön och bonus baserat på försäljningen. Tjänsten inleds med en provanställning på sex månader och har därefter för avsikt att gå över till en tillsvidareanställning. Arbetet är på heltid och du styr dina arbetstider självständigt. Tjänsten startar när vi har hittat rätt person för jobbet.

Kunskaper för uppdraget

Vi söker dig som har arbetat med försäljning tidigare och vill ta nästa steg i din karriär. Det är meriterande om du har en eftergymnasial utbildning och därmed en god förståelse för ekonomi och affärer. Som person är du engagerad och drivande med en god kommunikativ förmåga. Du har en självsäkerhet blandad med ödmjukhet som gör att du kan hantera stressiga situationer och ta beslut som gynnar båda parter. Du är målinriktad och har en stark utvecklad känsla för service. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, teknisk kompetens samt tidigare erfarenhet av optik- eller medicinteknisk bransch är meriterande.

Essilor erbjuder dig att arbeta med marknadens bästa produkter hos världens marknadsledande optikleverantör. Essilor ligger på Forbes lista över de 100 mest innovativa företagen i världen. Du kommer i denna roll få en fördjupad kunskap och inblick i de senaste på optikmarknaden och en gedigen introduktion och förutsättningar för att lyckas i din roll.

Passar detta in på dig? Skicka in din ansökan till StudentConsulting redan idag! Urval sker löpande. Har du frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: fanny.hemstrand.kallstromer@studentconsulting.com

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på unga i karriären. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet kan vi erbjuda intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se redan idag!