Stödassistent natt extra resurs med nuvarande placering inom LSS-bostäder


Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Den 1 maj bildades den nya Funktionsstödsförvaltningen. Malmö stad kraftsamlar för att förverkliga LSS-lagens intentioner och ge ännu bättre stöd och service till ca 2 000 brukare, i samverkan med dem och deras intresseorganisationer. Rätten till en god hälsa och möjlighet att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar är två viktiga utvecklingsområden. Var med och arbeta för ett meningsfullt och gott liv för malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning.


Arbetsbeskrivning

Natteamet består av fyra stödassistenter, varav två tjänstgör varje natt För nattarbetet gäller specifikt att du kommer att arbeta nätter med akuta behov och måste kunna förflytta Dig i bil, i regel ensam, för att förstärka befintlig personal på samtliga LSS-boende i Malmö stad, korttidsboende samt inom personlig assistans vid planerade och oförutsedda insatser. Du kommer att arbeta med planerade insatser, oförutsedda situationer eller hotsituationer där man behöver vara två.

I övrig har Du som övriga medarbetare i organisationen ett lagstadgat och yrkesmässigt ansvar för att utföra fastställda stödinsatser enligt LSS (lag om stöd och service till vissa funktionsnedsatta). Utföra vardagsnära och planerade stödinsatser och aktiviter tillsammans med brukaren.
Stödinsatser som skall utgå från brukarens individuella behov, främja självständighet, delaktighet och utföras med respekt för brukarens integritet och självbestämmande.
Samverka med brukarens nätverk, övrig personal och andra samarbetspartners.
I arbetsuppgifterna ingår även en del administration såsom dokumentation, inköp, kontering, uppdateringar av information, mobiler samt bilar och färdmedel.


Kvalifikationer

Omvårdnadsprogrammet med inriktning funktionshinder psykiatri, utbildning med social eller pedagogisk inriktning eller annan med för området relevant utbildning
Körkort för bil med manuell växellåda är ett krav.

Kurser inom psykiatri, autismspektrumet, lågaffektivt bemötande, alternativ kommunikation och demensutbildning är meriterande.

Erfarenhet av arbete med LSS-insatser krävs då Du ska ersätta ordinarie personal vid planerade och oförutsedda insatser.

Det är önskvärt med erfarenhet av PK 1,2,och 3.

Förmåga att uttrycka dig väl, både i tal och skrift på svenska. Andra språk är meriterande.

Du är mångsidig, nyfiken och anpassningsbar.
Trygg i din yrkesroll. Lätt för att läsa av i nya situationer. Professionell i ditt bemötande
Flexibel, orädd och med ett salutogent förhållningssätt. Kunna hantera Din omgivning i hetsiga situationer.
Van att dokumentera inom ex. Life Care och Procapita.

Det är meriterande om du har erfarenhet av flexibla arbetsmodeller.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2017-10-25

Referensnummer: 177-87

Kontaktpersoner
  • Åse Andersson
  • Sektionschef
  • 0703-919155

Fackliga företrädare
  • Kommunal
  • Sektion 4
  • 040-345504

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Om oss

Det är här det händer!
Malmö växer kraftigt och nästan hälften av alla Malmöbor är under 35 år. För oss är det viktigt med möten, mångfald och möjligheter för att skapa framtidens Malmö. Visste du att vi söker över 2000 tjänster varje år och har över 400 olika yrken? Vi tror att du som söker dig till oss vill vara med och bygga vidare på en av Sveriges mest dynamiska städer. #Malmö

Väx med din uppgift
Malmö stad är en av de största arbetsgivarna i Skåne och alla medarbetare påverkar och formar Malmös framtid varje dag. Det handlar om att tillsammans skapa välfärd och hållbar utveckling genom arbete inom förskola, fritid, skola, äldreomsorg, verksamhet för personer med funktionshinder, miljö-, trafik-, bostads- och stadsplanering, kultur, socialtjänst och många andra områden.

Genom att arbeta i Malmö stad får du möjlighet att arbeta med hållbar samhällsutveckling och därför tycker vi att vi kan kalla oss framtidens arbetsplats. Som medarbetare hos oss blir du en samhällsbyggare som gör skillnad!

Med Malmöborna i fokus
Gemensamt för alla verksamheter är att ge Malmöborna service av hög kvalitet. Det ställer krav på organisationen. Omvärlden förändras i allt snabbare takt. Vi måste ständigt vara beredda att ifrågasätta, förnya och utveckla vår organisation och våra verksamheter till nytta för Malmöborna. Våra värderingar bygger på människors lika värde, med Malmöbon i fokus.

Nyfiken på hur det är att jobba hos oss?
Följ oss på Instagram @jobba_i_malmostad En ny medarbetare tar över kontot varannan vecka och berättar själv hur det är att jobba i Malmö stad. Du kan också gå in och läsa mer på www.malmo.se/jobbaimalmostad


Stödassistent natt extra resurs med nuvarande placering inom LSS-bostäder !

Påbörja din ansökan till denna tjänst vid att ange din e-postadress nedan.

Klicka sedan på Fortsätt för att komma vidare till ansökningssidan på arbetsgivarens egen webbplats för att slutföra din ansökan.

Genom att ange din e-postadress nedan godkänner du att CareerBuilder kan kontakta dig angående detta jobb och andra jobberbjudanden

E-postadressen är ej giltig E-post behövs

Jobbrekommendationer