Socialsekreterare utredning vuxna


Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 500 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Socialtjänst Söder består av chefer och medarbetare med olika erfarenheter, i olika åldrar, av olika kön, etnicitet, religion, civilstånd och fysiska förutsättningar men vi har alla ett gemensamt mål: att hitta långsiktiga lösningar för enskilda barn, ungdomar, vuxna eller deras familjer i Malmö som är i behov av kontakt med oss.

Vi är indelade i tre enheter med olika uppdrag och fokusområde: barn, ungdomar och deras familjer, vuxna (missbruk och hemlöshet) samt ekonomiskt bistånd. Vi har det även det kommunövergripande uppdraget för Skolfam och har sedan 2014 ett eget Skolfam Söder-team. Tillsammans arbetar vi med verksamhetsutveckling enligt LEAN inom hela avdelningen och vi gör skillnad för Malmös medborgare varje dag.

En av våra medarbetare i sektionen för Utredning Vuxna kommer att vara föräldraledig och vi söker nu en vikarie som är intresserad av missbruksfrågor, har arbetat med missbrukare eller från något annat område som vill prova på och utvecklas vidare inom socionomyrket.


Arbetsbeskrivning

Som socialsekreterare i Utredning Vuxna arbetar du för att motivera och stimulera individer till förändringar. Arbetet består främst i att utreda ansökningar enligt SoL om missbruksvård men också utredningar och bedömningar enligt LVM. Vi använder oss av ASI (Addiction Severity Index). Du arbetar med en hög grad av självständighet inom lagstiftning, riktlinjer och praxis. Att följa upp klienters insatser är en viktig del av arbetet. Arbetet innebär både kortare och längre resor.

I arbetet som socialsekreterare har du såväl långvariga kontakter som korta, med både enskilda individer och samverkansparter. Du samverkar med interna och externa aktörer för att erbjuda klienten ett professionellt socialt arbete.

Vi erbjuder dig bl a:
•Extern ärendehandledning.
•Flexibel arbetstid.
•Friskvårdsersättning
•ASI-utbildning
•4 läsdagar per år


Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen och som har minst ett års erfarenhet av myndighetsutövning inom Individ- och familjeomsorgen.

Du skall ha en god kommunikativ förmåga och lätt för att uttrycka dig skriftligt.

Vi tror att det underlättar för dig i ditt arbete om du har kunskap och erfarenhet av ProCapita.

Som tjänsteperson är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande av klienter och att de får en rättsäker och snabb handläggning. I arbetet kommer du också att samarbeta med olika aktörer och det är därför viktigt att du är professionell, tydlig och en god företrädare för myndigheten.

För att trivas i rollen som socialsekreterare är du självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dina processer vidare. Vi tror också att du behöver kunna förhålla dig positiv till ändrade omständigheter och att du snabbt kan förändra ditt synsätt och dina handlingar.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid. 

Tillträde: 2018-01-15. Eller enligt överenskommelse

Tidsbegränsat till: 2018-07-15. Vikariat 6 månader med ev. möjlighet till förlängning.

Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2017-10-22

Referensnummer: 149/17-176

Kontaktpersoner
  • Anders Nordin
  • Sektionschef
  • 040-345736

Fackliga företrädare
  • Peter Nilsson
  • Vision
  • 0721-909160
  • SSR, Malmökansliet
  • 040-34 51 14

Övrigt


Kontakta oss

För mer info om ett jobb du söker, se kontaktuppgift i respektive jobbeskrivning.

var guidGroup = decodeURIComponent(getParameterByName('guidGroup')); var headerlinks = document.querySelectorAll('.backLink') for(i = 0; iAnsök nu >>


Om oss

Det är här det händer!
Malmö växer kraftigt och nästan hälften av alla Malmöbor är under 35 år. För oss är det viktigt med möten, mångfald och möjligheter för att skapa framtidens Malmö. Visste du att vi söker över 2000 tjänster varje år och har över 400 olika yrken? Vi tror att du som söker dig till oss vill vara med och bygga vidare på en av Sveriges mest dynamiska städer. #Malmö

Väx med din uppgift
Malmö stad är en av de största arbetsgivarna i Skåne och alla medarbetare påverkar och formar Malmös framtid varje dag. Det handlar om att tillsammans skapa välfärd och hållbar utveckling genom arbete inom förskola, fritid, skola, äldreomsorg, verksamhet för personer med funktionshinder, miljö-, trafik-, bostads- och stadsplanering, kultur, socialtjänst och många andra områden.

Genom att arbeta i Malmö stad får du möjlighet att arbeta med hållbar samhällsutveckling och därför tycker vi att vi kan kalla oss framtidens arbetsplats. Som medarbetare hos oss blir du en samhällsbyggare som gör skillnad!

Med Malmöborna i fokus
Gemensamt för alla verksamheter är att ge Malmöborna service av hög kvalitet. Det ställer krav på organisationen. Omvärlden förändras i allt snabbare takt. Vi måste ständigt vara beredda att ifrågasätta, förnya och utveckla vår organisation och våra verksamheter till nytta för Malmöborna. Våra värderingar bygger på människors lika värde, med Malmöbon i fokus.

Nyfiken på hur det är att jobba hos oss?
Följ oss på Instagram @jobba_i_malmostad En ny medarbetare tar över kontot varannan vecka och berättar själv hur det är att jobba i Malmö stad. Du kan också gå in och läsa mer på www.malmo.se/jobbaimalmostad


Socialsekreterare utredning vuxna !

Påbörja din ansökan till denna tjänst vid att ange din e-postadress nedan.

Klicka sedan på Fortsätt för att komma vidare till ansökningssidan på arbetsgivarens egen webbplats för att slutföra din ansökan.

Genom att ange din e-postadress nedan godkänner du att CareerBuilder kan kontakta dig angående detta jobb och andra jobberbjudanden

E-postadressen är ej giltig E-post behövs

Jobbrekommendationer