Socialsekreterare till ekonomiskt bistånd


Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 500 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Till Socialtjänst Innerstadens Enhet ekonomiskt bistånd söker vi nu socialsekreterare. På enhet arbetar drygt 60 medarbetare fördelat på fem sektioner med inriktning administration, mottag/ungdom, arbetsmarknad och rehab.
Målet med vårt arbete är att så många Malmöbor som möjligt ska bli självförsörjande. Därför arbetar vi för att ge ett kvalitativt och likvärdigt stöd till våra klienter med individuella genomförandeplaner och mål som vi kontinuerligt följer upp. Vi utvecklar ständigt verksamheten med klientkontakten i fokus. Vi är stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang. Det gör skillnad!
Enheten har en hög ledartäthet och stöd finns från tre 1:e socialsekreterare. Vi har administrativt stöd till socialsekreterarna för att frigöra mer tid till personliga möten och socialt arbete. Som anställd hos oss erbjuds du introduktion, intern och extern handledning, utbildning i MI (motiverande intervju) och andra av Socialstyrelsen förordade metoder, fyra läsdagar per år, metodutveckling, friskvårdsbidrag och flexibel arbetstid.
Vi arbetar för att ha en bra stämning på arbetsplatsen, goda skratt, utmaningar, nära ledarskap, och stöttande kollegor - det som ger positiv energi på jobbet.
Våra lokaler ligger på Bergsgatan, nära Södervärn och Triangeln med utmärkta pendlingsmöjligheter och nära Möllevångstorget med ett stort utbud av affärer och restauranger.
Vill du vara med och skapa bästa möjliga socialtjänsten för våra Malmöbor? Kom då och jobba hos oss!


Arbetsbeskrivning

Arbete hos oss innebär ett kvalificerat utredningsarbete som präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet.

Dina arbetsuppgifter inom vår enhet blir:
•Att bedöma och utreda rätten till ekonomiskt bistånd enligt Socialtjänstlagen
•Att tillsammans med dina klienter och våra samarbetspartners arbeta mot målet självförsörjning
•Att erbjuda råd och stöd
•Att tillsammans med kollegorna utveckla metoder och arbetssätt för att nå målen inom arbetet med ekonomiskt bistånd

Det är ett spännande arbete med omväxlande uppdrag och stor variation på arbetsuppgifterna. Det finns goda möjligheter att utvecklas och lära nytt, t ex vid ärendefrågor där du ständigt stöter på nya utmaningar och frågeställningar. Du får möjlighet att utföra praktiskt socialt arbete i mötet med klienter samt möjlighet att engagera dig i olika uppdrag som främjar såväl verksamhetens som din egen utveckling. Arbetet innebär mycket samarbete både internt och externt.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av handläggning av ekonomiskt bistånd. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt har grundläggande datakunskaper.
Om du har erfarenhet av samarbete med externa aktörer såsom Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Region Skåne är det meriterande. Erfarenhet av Procapita och grundutbildning i MI är även det en fördel, likaså om du har erfarenhet av att arbeta med kvalitetsarbete.

Du behöver kunna sätta dig in i klienters situation och möta dem på ett respektfullt sätt. Vidare har du god organisatorisk och administrativ förmåga. Vi vill att du arbetar utifrån en helhetssyn och är motiverande i ditt arbetssätt.

Som person ser vi gärna att du är nyfiken och har ett stort engagemang för ditt uppdrag. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och ett intresse för att arbeta med ekonomiskt bistånd och med människor i en föränderlig situation. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga då du kommer att arbeta i team.

Välkommen till ett spännande och utvecklande arbete inom socialtjänsten!


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid. Tillsvidareanställning och vikariat.

Tillträde: Tillträde 171201 eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 5-6 tjänster

Ansökan
Ansök senast: 2017-10-25

Referensnummer: 152/17-176

Kontaktpersoner
 • Terés Macas Gasmi
 • Sektionschef Rehab
 • 040-34 48 30
 • Anabel Tsunoda
 • Sektionschef
 • 0721-90 91 62
 • Lida Func
 • Sektionschef
 • 040-34 58 98

Fackliga företrädare
 • Ludwing Mejia Morales
 • SSR
 • 040-347788
 • Karin Krantz
 • Vision
 • 0709-82 02 24

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Om oss

Det är här det händer!
Malmö växer kraftigt och nästan hälften av alla Malmöbor är under 35 år. För oss är det viktigt med möten, mångfald och möjligheter för att skapa framtidens Malmö. Visste du att vi söker över 2000 tjänster varje år och har över 400 olika yrken? Vi tror att du som söker dig till oss vill vara med och bygga vidare på en av Sveriges mest dynamiska städer. #Malmö

Väx med din uppgift
Malmö stad är en av de största arbetsgivarna i Skåne och alla medarbetare påverkar och formar Malmös framtid varje dag. Det handlar om att tillsammans skapa välfärd och hållbar utveckling genom arbete inom förskola, fritid, skola, äldreomsorg, verksamhet för personer med funktionshinder, miljö-, trafik-, bostads- och stadsplanering, kultur, socialtjänst och många andra områden.

Genom att arbeta i Malmö stad får du möjlighet att arbeta med hållbar samhällsutveckling och därför tycker vi att vi kan kalla oss framtidens arbetsplats. Som medarbetare hos oss blir du en samhällsbyggare som gör skillnad!

Med Malmöborna i fokus
Gemensamt för alla verksamheter är att ge Malmöborna service av hög kvalitet. Det ställer krav på organisationen. Omvärlden förändras i allt snabbare takt. Vi måste ständigt vara beredda att ifrågasätta, förnya och utveckla vår organisation och våra verksamheter till nytta för Malmöborna. Våra värderingar bygger på människors lika värde, med Malmöbon i fokus.

Nyfiken på hur det är att jobba hos oss?
Följ oss på Instagram @jobba_i_malmostad En ny medarbetare tar över kontot varannan vecka och berättar själv hur det är att jobba i Malmö stad. Du kan också gå in och läsa mer på www.malmo.se/jobbaimalmostad


Socialsekreterare till ekonomiskt bistånd !

Påbörja din ansökan till denna tjänst vid att ange din e-postadress nedan.

Klicka sedan på Fortsätt för att komma vidare till ansökningssidan på arbetsgivarens egen webbplats för att slutföra din ansökan.

Genom att ange din e-postadress nedan godkänner du att CareerBuilder kan kontakta dig angående detta jobb och andra jobberbjudanden

E-postadressen är ej giltig E-post behövs