Untitled Document

RECRUITMENT SPECIALISTS
Senior Kvantanalytiker
Vi söker nu en driven och analytisk person med goda matematiska kunskaper för att vara med och utveckla kvantanalysfunktionen inom det välrenommerade företaget AB Svensk Exportkredit (SEK). SEK har ett mycket viktigt uppdrag i att på kommersiella och hållbara grunder säkerställa tillgång till finansiella lösningar för svensk export- näring. Låter detta spännande och vill du bli SEK:s nya viktiga medarbetare? Läs då arbetsbeskrivningen nedan.

Vi söker en Senior kvantanalytiker med erfarenhet utav värdering av exotiska produkter till enheten Kvantitativ analys inom SEK. Enhetens huvudsakliga ansvar är utveckling och validering av bolagets värderingsmodeller samt de metoder som används vid kvantifiering av risk.

Tjänsten är med placering på kontoret mitt i Stockholm city i det nybyggda Waterfront Building vid Stockholms centralstation.

Din utmaning:

Du kommer att få ta en senior roll i kvantanalysteamet och få ta ett aktivt ansvar för värdering och prissättning utav exotiska produkter i tätt samarbete med front office på SEK.

Dessa arbetsuppgifter innefattar:
* Vara med och driva utveckling, underhåll och validering av värderingsmodeller för bolagets portfölj inkl. exotiska derivat och XVA.
* Aktivt samarbeta med Front Office, management och andra team inom SEK.
* Utveckling, underhåll och validering av modeller för marknadsrisk inkl. Value-at-Risk.
* Framtagande av metoder och metoddokument.
* Analyser och dokumentation i samband med interna och externa granskningar.
* I denna roll kommer du att ha möjlighet att växa och få mer ansvar inom SEK.

Din bakgrund:
* Civilingenjör eller har motsvarande akademisk bakgrund, gärna inom matematik, teknisk fysik eller finans.
* Minst 7 - 10 års arbetslivserfarenhet utav en liknande arbetsuppgifter och stort intresse utav finansmarknaderna.
* Du har erfarenhet av att dokumentera i samband med utveckling, validering, analys samt externa krav.
* Goda IT - kunskaper samt kunskap utav Python, C++ eller C# är meriterande.
* Som person är du noggrann och har god samarbetsförmåga. Du är professionell, presterar på en hög nivå och har en vilja att komma framåt och utvecklas.
* Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift

AB Svensk Exportkredit är ett bolag som ägs till 100 % av svenska staten. Vårt uppdrag är att på kommersiella och hållbara grunder säkerställa tillgång till finansiella lösningar för svensk exportnäring. Vi är en marknadskompletterande aktör, vilket innebär att vårt erbjudande är ett komplement till bank- och kapitalmarknadsfinansiering för exportörer som vill ha olika finansieringskällor. Genom ett starkt internationellt nätverk, lång erfarenhet och kompetens inom exportfinansiering kan vi skapa kundnytta till marknadsmässiga villkor. Vår vision är att stärka svenska exportföretags konkurrenskraft och därmed bidra till att skapa sysselsättning och hållbar tillväxt i Sverige. Under 2016 lånade SEK ut sammanlagt 54,8 miljarder svenska kronor till och för svenska företag genom utlåning direkt till exportföretagen eller deras kunder. Ytterligare information om SEK finns på vår hemsida: www.sek.se

Din ansökan:
SEK samarbetar i denna rekrytering med Human Capital och alla ansökningar och CV's skickas till med referens TD/1490 senast den 21:a oktober. Frågor om tjänsten besvaras utav ansvarig rekryteringskonsult Tobias Danielsson på 08-546 992 60. 

Om oss

Människan är alltings mått i vår verksamhet.
Human Capital står för nytänkande på den svenska rekryteringsmarknaden. Vi hjälper företag som insett vikten av att attrahera rätt typ människor till att bli morgondagens vinnare.

Två saker särskiljer oss. Vi är helt specialiserade på att rekrytera ekonomer, och vi är själva ekonomer med operativ erfarenhet. Detta gör att vi snabbt kan sätta oss in i och förstå såväl er affär som ert behov och ger bättre förutsättningar att rätt kandidat besätter rätt position hos er.

Vårt mål är att erbjuda de bästa tänkbara rekryteringstjänsterna, den bästa servicen och branschens mest affärsmässiga rekryteringsapproach.