Sektionschef ekonomiskt bistånd


Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 500 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Socialtjänsten i Söder är indelad i tre enheter med olika uppdrag och fokusområden: barn och familj (inkl. SKOLFAM), vuxna (missbruk och hemlöshet) samt ekonomiskt bistånd. Vi är stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang och vi chefer jobbar aktivt med att försöka skapa en kultur som tillåter våra medarbetare utvecklas och för att skapa en god arbetsmiljö.

Enheten för ekonomiskt bistånd arbetar med kvalificerat utredningsarbete som präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet. Hos oss möter du en stor variation av klientel och problematik och vårt uppdrag är att arbeta för att motivera och stimulera den enskildes möjligheter till självförsörjning. Vi har ett teambaserat arbetssätt där alla medarbetare tar ansvar för helheten.

Vi söker dig som vill vara med och forma framtidens socialtjänst där vi tillsammans gör skillnad för Malmöborna.


Arbetsbeskrivning

Vår nuvarande rehabsektion har vuxit sig stor varför vi nu behöver dela den i två delar. Vi söker dig som vill bli vår nya chef och kollega. Kan du tänka dig att ta dig an ett kvalificerat och spännande uppdrag som kräver mod, engagemang och nytänkande? Då är det till oss du ska söka dig!

För att underlätta i din vardag finns socialsekreterare med utökat ansvar (1:e socialsekreterare) som stöttar dig i ditt arbete, samt administrativa chefsstöd inom avdelningen. Här möts du av kunniga och engagerade medarbetare och chefskollegor och du blir en viktig del i enhetens ledningsgrupp tillsammans med enhetens övriga fem sektionschefer och planeringssekreterare, som också fungerar som bollplank i vardagen.

Tjänsten innebär att leda och fördela arbetet inom sektionen och att ansvara för verksamhetens ekonomi-, personal- och arbetsmiljö samt den administration som kommer med dessa ansvarsområden.

Som sektionschef för ekonomiskt bistånd ska du, utöver att leda dina medarbetare i deras dagliga arbete, också ansvara för att driva verksamhetsutveckling och kvalitetsarbete, samt för att utveckla det sociala arbetet inom verksamhetsområdet.

I ditt chefsuppdrag är det också viktigt att du, i samspel med övriga chefer och medarbetare inom förvaltningen, utvecklar kompetens, engagemang och arbetsglädje. Alla förvaltningens chefer ska kunna kommunicera med, vägleda och stimulera medarbetarna och ta tillvara deras kunskaper och erfarenheter. Tillsammans ska vi arbeta för att våra arbetsdagar präglas av ett positivt arbetsklimat och en god arbetsmiljö.

Som chef i Malmö stad och Socialtjänst Söder erbjuds du bland annat:

• Mentorsprogram genom Malmö stad
• Kompetensutveckling genom Malmö stads och Arbetsmarknads- och socialförvaltningens utbildningsutbud
• Stöd av HR-konsult och ekonom i ditt arbete
• Friskvårdsersättning
• Flexibel arbetstid


Kvalifikationer

För att vara aktuell till tjänsten som sektionschef har du:

• Socionomexamen eller likvärdig högskoleexamen

• Minst 3 års erfarenhet av myndighetsutövning.

• Goda kunskaper i Office-paketet och Outlook.

• God samarbetsförmåga, förmåga att strukturera samt organisera och prioritera aktiviteter effektivt.

• Förmåga att förhålla dig till ändrade omständigheter på ett prestigelöshet sätt.

Meriterade är:

• Erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd

• Kunskap och/eller erfarenhet av att arbeta med utveckling, förändring, förbättring och kvalitet

• Erfarenhet av att samarbeta med olika organisationer utanför den egna verksamheten t.ex. Försäkringskassan, Region Skåne, Arbetsförmedlingen.

• Chefs- eller ledarerfarenhet alt. någon form av chefs- och ledarutbildning

•God förmåga att hantera olika verksamhets-, ekonomi- och HR-system.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2017-10-22

Referensnummer: 147/17-176

Kontaktpersoner
  • Camilla Olsson
  • Enhetschef
  • 0708-949798

Fackliga företrädare
  • Peter Nilsson
  • Vision
  • 0721-909160
  • Linnea Lövgren
  • SSR
  • 040-34 40 70

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Om oss

Det är här det händer!
Malmö växer kraftigt och nästan hälften av alla Malmöbor är under 35 år. För oss är det viktigt med möten, mångfald och möjligheter för att skapa framtidens Malmö. Visste du att vi söker över 2000 tjänster varje år och har över 400 olika yrken? Vi tror att du som söker dig till oss vill vara med och bygga vidare på en av Sveriges mest dynamiska städer. #Malmö

Väx med din uppgift
Malmö stad är en av de största arbetsgivarna i Skåne och alla medarbetare påverkar och formar Malmös framtid varje dag. Det handlar om att tillsammans skapa välfärd och hållbar utveckling genom arbete inom förskola, fritid, skola, äldreomsorg, verksamhet för personer med funktionshinder, miljö-, trafik-, bostads- och stadsplanering, kultur, socialtjänst och många andra områden.

Genom att arbeta i Malmö stad får du möjlighet att arbeta med hållbar samhällsutveckling och därför tycker vi att vi kan kalla oss framtidens arbetsplats. Som medarbetare hos oss blir du en samhällsbyggare som gör skillnad!

Med Malmöborna i fokus
Gemensamt för alla verksamheter är att ge Malmöborna service av hög kvalitet. Det ställer krav på organisationen. Omvärlden förändras i allt snabbare takt. Vi måste ständigt vara beredda att ifrågasätta, förnya och utveckla vår organisation och våra verksamheter till nytta för Malmöborna. Våra värderingar bygger på människors lika värde, med Malmöbon i fokus.

Nyfiken på hur det är att jobba hos oss?
Följ oss på Instagram @jobba_i_malmostad En ny medarbetare tar över kontot varannan vecka och berättar själv hur det är att jobba i Malmö stad. Du kan också gå in och läsa mer på www.malmo.se/jobbaimalmostad


Sektionschef ekonomiskt bistånd !

Påbörja din ansökan till denna tjänst vid att ange din e-postadress nedan.

Klicka sedan på Fortsätt för att komma vidare till ansökningssidan på arbetsgivarens egen webbplats för att slutföra din ansökan.

Genom att ange din e-postadress nedan godkänner du att CareerBuilder kan kontakta dig angående detta jobb och andra jobberbjudanden

E-postadressen är ej giltig E-post behövs