Nämndsekreterare till myndighetsavdelningen Grundskoleförvaltningen


Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Tillsammans gör vi skillnad!
Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 29 900 elever. Tillsammans med 5 500 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola.

Grundskoleförvaltningens myndighetsavdelning har i uppdrag att stödja förvaltningen och skolledare i myndighetsfrågor. Avdelningen har en rad olika specialistkompetensområden inom områden såsom t. ex. ärende- och dokumenthantering, myndighetsutövning/utredning, handläggning av underlag för ersättning till enskilda grundskolor, strategiskt stöd inom områdena trygghet och säkerhet samt upphandling, förvaltningsövergripande utredningar inom myndighetsavdelningens ansvarsområden och samordning av nätverk för skolenheternas administratörer.

Till en av våra fem funktioner på avdelningen, myndighetsfunktionen, söker vi nu en nämndsekreterare.


Arbetsbeskrivning

Sekreterare i nämnd och arbetsutskott. Ansvarar för administration, samordning och beredning av ärenden till nämnden. Stöd till förvaltning och nämnd. Ansvar för delegationsordningen och bevakning av rapporteringen av delegationsbeslut.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom juridisk, statsvetenskaplig eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha erfarenhet av administration/utredande arbete inom offentlig förvaltning. Erfarenhet av nämndsadministration är en bra förutsättning för att kunna utföra arbetet, liksom kunskaper i kommunal- såväl som förvaltningsrätt.
Det är en fördel om du har arbetat i offentlig förvaltning, och har tidigare erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Då arbetet innebär att behandla och till viss del producera formella texter är det av största vikt att du har förmågan att uttrycka dig väl i svenska språket, såväl i tal som skrift. Vi använder oss av Platina som är vårt IT-stöd för dokument- & ärendehantering och publiceringsverktyget NetPublicator. Du kommer att vara en av flera superanvändare i Platina.
Som person är du trygg och professionell i din yrkesroll och har viljan och förmågan att dela med dig av din kunskap till dina kollegor. Du trivs med att arbeta såväl självständigt som i ett team. Du kan ta ansvar för dina arbetsuppgifter, strukturera, planera, prioritera. Du ska trivas med ett jämnt högt arbetstempo och att följa befintliga processer och rutiner för arbetet.
Du vill driva dina processer framåt och vill alltid leverera med hög kvalitet. Du är kommunikativ, tydlig, prestigelös och besitter en pedagogisk förmåga. Du är lyhörd och har god samarbetsförmåga.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde Januari 2018

Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2017-10-22

Referensnummer: 171-17-0720

Kontaktpersoner
 • Anette Enhav
 • Avdelningschef Myndighetsavdelningen
 • 0708-27 87 11

Fackliga företrädare
 • Emelie Johansson
 • Akademikerförbundet SSR
 • 040-34 51 14
 • Peter Nilsson
 • Vision
 • 040-30 48 30
 • Billy Nielsen
 • Jusek
 • 0706-634979

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av att den inte behöver tas i anspråk av redan anställd personal i Malmö stad.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Om oss

Det är här det händer!
Malmö växer kraftigt och nästan hälften av alla Malmöbor är under 35 år. För oss är det viktigt med möten, mångfald och möjligheter för att skapa framtidens Malmö. Visste du att vi söker över 2000 tjänster varje år och har över 400 olika yrken? Vi tror att du som söker dig till oss vill vara med och bygga vidare på en av Sveriges mest dynamiska städer. #Malmö

Väx med din uppgift
Malmö stad är en av de största arbetsgivarna i Skåne och alla medarbetare påverkar och formar Malmös framtid varje dag. Det handlar om att tillsammans skapa välfärd och hållbar utveckling genom arbete inom förskola, fritid, skola, äldreomsorg, verksamhet för personer med funktionshinder, miljö-, trafik-, bostads- och stadsplanering, kultur, socialtjänst och många andra områden.

Genom att arbeta i Malmö stad får du möjlighet att arbeta med hållbar samhällsutveckling och därför tycker vi att vi kan kalla oss framtidens arbetsplats. Som medarbetare hos oss blir du en samhällsbyggare som gör skillnad!

Med Malmöborna i fokus
Gemensamt för alla verksamheter är att ge Malmöborna service av hög kvalitet. Det ställer krav på organisationen. Omvärlden förändras i allt snabbare takt. Vi måste ständigt vara beredda att ifrågasätta, förnya och utveckla vår organisation och våra verksamheter till nytta för Malmöborna. Våra värderingar bygger på människors lika värde, med Malmöbon i fokus.

Nyfiken på hur det är att jobba hos oss?
Följ oss på Instagram @jobba_i_malmostad En ny medarbetare tar över kontot varannan vecka och berättar själv hur det är att jobba i Malmö stad. Du kan också gå in och läsa mer på www.malmo.se/jobbaimalmostad


Nämndsekreterare till myndighetsavdelningen Grundskoleförvaltningen !

Påbörja din ansökan till denna tjänst vid att ange din e-postadress nedan.

Klicka sedan på Fortsätt för att komma vidare till ansökningssidan på arbetsgivarens egen webbplats för att slutföra din ansökan.

Genom att ange din e-postadress nedan godkänner du att CareerBuilder kan kontakta dig angående detta jobb och andra jobberbjudanden

E-postadressen är ej giltig E-post behövs

Jobbrekommendationer