Untitled Document

Miljökoordinator till Siemens
Vill du arbeta med miljö och hållbarhetsfrågor på ett globalt och innovativt företag? Är du driven och duktig på att skapa relationer? Då kan du vara den vi söker!

Om företaget
Siemens är ett globalt företag som arbetar med innovativa lösningar för intelligent infrastruktur, hållbar energiteknik, effektiv produktion samt hälso- och sjukvård genom elektrifiering, automation och digitalisering. Under verksamhetsåret 2015 omsatte bolaget omkring 76 miljarder euro och hade 348 000 anställda i över 200 länder. I Sverige har Siemens funnits sedan 1893 och har cirka 4 200 medarbetare på ett 40-tal orter med huvudkontor i Upplands Väsby.

Dina arbetsuppgifter
• Leda miljöarbetet i linje med standarden ISO 14001 och företagets globala miljöprogram. • Följa upp strategier, mål, och handlingsplaner för miljöarbetet, • Genomföra den interna miljörapporteringen inom koncernen • Extern myndighetsrapportering (WEEE, batterier och förpackningsmaterial.) • Ansvara för kemikalieregister/inventering, uppdatera samt lägga in nya produkter vid behov • Ansvara för att identifiera nya/reviderade miljö/hållbarhetslagar samt driva implementering vid behov • Svara och koordinera kundförfrågningar inom miljö- och hållbarhetsområdet, generellt men med särskilt tyngd på frågor rörande produktrelaterade miljökrav (REACH, RoHS) • Representera företaget i externa nätverk i branschförening och nätverk • Kontaktperson samt koordinering av frågor kring hantering av farligt gods • Stötta andra funktioner att hantera deras EHS/hållbarhetsansvar såsom inköp, fastighetsavdelningen.

Din profil
För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du; - har en relevant utbildning som gett kunskaper inom miljö/hållbarhetsområdet såsom YH, högskola eller civilingenjör - behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift - har erfarenhet ifrån att jobba inom/mot marknadsavdelning och säljorganisation Som person är du driven och relationsorienterad. Du är bekväm med ett stort nätverk och många kontaktytor och duktig på att skapa goda relationer för att få förståelse och intresse för miljöfrågorna inom företaget. Vidare är du systematisk, strukturerad och lyhörd och kan arbeta med och utveckla system och processer inom miljöfrågor på ett proaktivt sätt och på en nivå som både utmanar men som också lyssnar på hela verksamhetens behov och frågor.

Ansökningsförfarande
Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan på www.skill.se redan idag Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvariga rekryterare Rebecca Ring, rebecca.ring@skill.se Väl mött med din ansökan!

Om oss
Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk. 
Miljökoordinator till Siemens !

Påbörja din ansökan till denna tjänst vid att ange din e-postadress nedan.

Klicka sedan på Fortsätt för att komma vidare till ansökningssidan på arbetsgivarens egen webbplats för att slutföra din ansökan.

Genom att ange din e-postadress nedan godkänner du att CareerBuilder kan kontakta dig angående detta jobb och andra jobberbjudanden

E-postadressen är ej giltig E-post behövs

Jobbrekommendationer