HR-konsult HR-service med fokus på studentmedarbetarskap och rekrytering


Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

HR-service består av ca 65 medarbetare och vi bedriver förvaltningsövergripande uppdrag inom en bredd av tjänster bl.a. personalsystem, lön, och support. Vi bedriver också en stor mängd utbildningar kopplade till detta men även tilläggstjänster såsom rekrytering, arbetsmiljö, grupputveckling, coaching etc. Vi befinner oss just nu i ett spännande läge organisatoriskt där varje pusselbit ska klicka ihop gårdagen med morgondagen. Vår gemensamma tanke ligger i det som är värdeskapande både nu och i framtiden. Detta behöver vi hjälp med och sätter stort värde på driv och engagemang. Vi är nyfikna och ambitiösa i detta. Vi vill. Vill du?


Arbetsbeskrivning

Ditt huvuduppdrag blir att planera och genomföra studentmedarbetarprogrammet i Malmö stad. Programmet har funnits sedan 2015 och har som syfte att ge studenter en kvalitativ praktik under studietiden. För Malmö stad innebär det möjligheten att knyta viktiga framtidskontakter men också att bevara etablerade kontakter inom högskola och Universitet i närområdet. Din roll är att fortsätta och utveckla implementeringen av programmet.
Med andra ord kommer du att arbeta med framtiden redan nu. Ett uppdrag som ställer krav på din goda förmåga att kommunicera och vara lyhörd både internt och externt då du blir en viktig ambassadör för Malmö stad. I tjänsten ingår arbete med att utreda, kartlägga, analysera och följa upp det pågående arbetet. Du är placerad på HR-service men rapporterar också till HR-strategiska avdelningen. Detta kommer att utgöra ungefär hälften av din tjänst.

Den andra delen av uppdraget kommer b.la att innebära att bistå i rekryteringsuppdrag. Det kan röra sig om allt från olika delmoment inom rekrytering som framtagning av kravprofiler, genomförande av intervjuer, referenstagningar mm. I denna del av uppdraget rör du dig mellan olika förvaltningar och verksamheter. Det är inte osannolikt att tjänstens olika delar ibland smälter samman då du så småningom kommer ha ett stort kontaktnät av yngre medarbetare via uppdraget att samordna studentmedarbetarprogrammet.


Kvalifikationer

När vi försöker tänka oss vem du är som person så känner vi oss säkra på att du är modig och gillar utmaningar och kan tänka dig att gå första steget på oprövade vägar. Du vet precis som vi att någon måste gå först och det är du van att göra. Vi tror att du är någonstans i inledningen av din karriär och att en av dina drivkrafter är nyfikenhet och du känner dig bekväm med att mycket kopplat till denna tjänst kommer att vara ofärdigt till sin början. Detta ser du snarare som en fördel då du gärna vill vara med och påverka. Du tänker helhet och ser tydligt kopplingen i uppdraget mellan politisk vilja och utförande av uppdraget. Du är en samhällsbyggare som värderar att få bidra till utvecklingen av en modern stad och sannolikt är detta en av anledningarna till att denna annons lockar dig att söka.

•Du har examen från PA-programmet, beteendevetare eller utbildning som kan bedömmas likvärdig i förhållande till uppdraget
•Du har lätt för att hantera administrativa system och enkelt kan få ut rätt data i ditt uppdrag t.ex. analyser och underlag.
•Erfarenhet och stort intresse av rekrytering och det professionella mötet av presumtiva medarbetare är en viktig aspekt
•Meriterande om du har läst kurserna urval och rekrytering, intervju och samtalsteknik
•Det är meriterande om du själv har varit studentmedarbetare men vi värderar också om du själv varit en aktiv student under studietiden tex PiL, PiLa eller liknande
•Meriterande om du tidigare haft ett serviceuppdrag med fokus på människor och relationer
Egenskaper
•Kommunikativ på alla plan. Med det menar vi att du är minst lika bra på att lyssna som att tala själv och att du snabbt förstår kärnan i det som uttrycks.
•Du är kontaktskapande och skapar förtroendefulla relationer
•Analytisk och noggrann men inte på bekostnad av helheten utan har fokus på det som är värdeskapande.
•Nyfiken: Du vill alltid veta mera och veta vad som finns runt nästa hörn. Lära.
•Integritet: Du vågar vara rak och säga din mening på ett ärligt sätt bortom konsensus till varje pris.
•Kreativ: Du drivs av utveckling och problemlösning. Möjlighetsfokus.
•Service: Omtanke, bemötande och leverans
•Professionell: Ansvar, etik och affärsmässighet
•Prestigelös: Vi lär genom utveckling och misstag
Du identifierar dig med citatet ”What else is possible?”


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid. 

Tillträde: I denna rekrytering arbetar vi med löpande intervjuer. Skicka därför in din ansökan så fort som möjligt då vi kan komma att kalla till intervju innan ansökningstiden gått ut.

Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2017-10-22

Referensnummer: 012-17-11

Kontaktpersoner
  • Arber Jashari
  • Sektionschef
  • 0768-91 60 98

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Om oss

Det är här det händer!
Malmö växer kraftigt och nästan hälften av alla Malmöbor är under 35 år. För oss är det viktigt med möten, mångfald och möjligheter för att skapa framtidens Malmö. Visste du att vi söker över 2000 tjänster varje år och har över 400 olika yrken? Vi tror att du som söker dig till oss vill vara med och bygga vidare på en av Sveriges mest dynamiska städer. #Malmö

Väx med din uppgift
Malmö stad är en av de största arbetsgivarna i Skåne och alla medarbetare påverkar och formar Malmös framtid varje dag. Det handlar om att tillsammans skapa välfärd och hållbar utveckling genom arbete inom förskola, fritid, skola, äldreomsorg, verksamhet för personer med funktionshinder, miljö-, trafik-, bostads- och stadsplanering, kultur, socialtjänst och många andra områden.

Genom att arbeta i Malmö stad får du möjlighet att arbeta med hållbar samhällsutveckling och därför tycker vi att vi kan kalla oss framtidens arbetsplats. Som medarbetare hos oss blir du en samhällsbyggare som gör skillnad!

Med Malmöborna i fokus
Gemensamt för alla verksamheter är att ge Malmöborna service av hög kvalitet. Det ställer krav på organisationen. Omvärlden förändras i allt snabbare takt. Vi måste ständigt vara beredda att ifrågasätta, förnya och utveckla vår organisation och våra verksamheter till nytta för Malmöborna. Våra värderingar bygger på människors lika värde, med Malmöbon i fokus.

Nyfiken på hur det är att jobba hos oss?
Följ oss på Instagram @jobba_i_malmostad En ny medarbetare tar över kontot varannan vecka och berättar själv hur det är att jobba i Malmö stad. Du kan också gå in och läsa mer på www.malmo.se/jobbaimalmostad


HR-konsult HR-service med fokus på studentmedarbetarskap och rekrytering !

Påbörja din ansökan till denna tjänst vid att ange din e-postadress nedan.

Klicka sedan på Fortsätt för att komma vidare till ansökningssidan på arbetsgivarens egen webbplats för att slutföra din ansökan.

Genom att ange din e-postadress nedan godkänner du att CareerBuilder kan kontakta dig angående detta jobb och andra jobberbjudanden

E-postadressen är ej giltig E-post behövs

Jobbrekommendationer