Untitled Document
Handelsbanken söker Informationssäkerhetschef

Handelsbanken har verksamhet i 23 länder utanför Sverige. Antalet anställda i Handelsbanken är närmare 11 500 personer. Handelsbanken präglas av en starkt decentraliserad struktur och beslutsvägarna är därför korta. Detta arbetssätt gör det möjligt för våra medarbetare att själva påverka sitt arbete och sin karriär inom banken. 


Om avdelningen

Avdelningen har det övergripande ansvaret inom koncernen för Informationssäkerhet. Verksamheten bedrivs i Stockholm. Inom avdelningens ansvar ingår ägarskap för koncernens ledningssystem för informationssäkerhet vilket lägger grunden för styrningen av informationssäkerhet inom Handelsbanken. Ägarskap för koncernens informationssäkerhetsregelverk och ansvar för metoder, verktyg och modeller för uppföljning av riskanalyser av koncernens IT-system samt kontinuitetshantering inom Handelsbanken. Avdelningen ansvarar även för process för utvärdering externa leverantörer rörande informationssäkerhet, att skapa medvetenhet inom hela koncernen för informationssäkerhet samt att kommunicera ut och koordinera avdelningens ansvarsområden genom det etablerade Regional Information Security Officer nätverket i koncernen. Att besvara externa myndigheters och organisationers Request for Information (RFI) rörande informationssäkerhet ligger också inom avdelningens ansvar.

Om jobbet

Som Informationssäkerhetschef har du breda kontaktytor inom hela koncernen, och externt som representant för Handelsbanken i vissa forum samt även kontakter med bankens kunder. Informationssäkerhetsfunktionen befinner sig i en intensiv utvecklingsfas och tjänsten ger dig fantastiska möjligheter att ta aktiv del i detta utvecklingsarbete. Du kommer att fördjupa dig in i det spännande området Informationssäkerhet som har ett brett omfång, är under ständig förändring och påverkar varje enskild medarbetare i koncernen. Du ansvarar för en grupp om 10 medarbetare.

Vem är du?

För att lyckas i detta uppdrag tror vi att du är nytänkande och affärsorienterad samt har mycket god förmåga att leda och utveckla specialister samt att organisera och prioritera löpande informationssäkerhetsarbete på ett strategiskt, initiativrikt och strukturerat sätt.

Du har hög kompetens inom informationssäkerhet och förmåga att ta till dig, analysera och förstå lagstiftares och tillsynsmyndigheters intentioner med regelverk inom informationssäkerhet.
Du är pedagogiskt lagd och tycker om att kommunicera säkerhetsfrågor på ett begripligt sätt till olika typer av åhörare. Du är förtroendegivande och förmedlar integritet med en positiv framtoning samt har god språklig förmåga i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Handelsbanken med Ogunsen Executive Search. Skicka in din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa till Christina Singelman, Researcher 073 421 79 87 eller Hendrik Dahlgren, Seniorkonsult 070 471 59 03. 


Om Ogunsen+
Ogunsen erbjuder Executive Search samt rekrytering av affärskritisk nyckelkompetens. Utöver rekrytering erbjuder vi även tjänster inom Interim Management samt Teamutveckling.

Ogunsen grundades 2008 och ingår i den börsnoterade koncernen SJR in Scandinavia AB (etablerat 1993).

Besök oss på www.ogunsen.se


Handelsbanken söker Informationssäkerhetschef !

Påbörja din ansökan till denna tjänst vid att ange din e-postadress nedan.

Klicka sedan på Fortsätt för att komma vidare till ansökningssidan på arbetsgivarens egen webbplats för att slutföra din ansökan.

Genom att ange din e-postadress nedan godkänner du att CareerBuilder kan kontakta dig angående detta jobb och andra jobberbjudanden

E-postadressen är ej giltig E-post behövs

Jobbrekommendationer