Högskolestudenter som digitalt studiestöd på modersmålet


Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Tillsammans gör vi skillnad!
Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 29 900 elever. Tillsammans med 5 500 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola.

Pedagogisk Inspiration Malmö är en självständig och gemensam utvecklingsavdelning för Förskole- och Grundskoleförvaltningen samt Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen som arbetar för att stödja förvaltningar utifrån deras behov. Tillsammans med övrig personal ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje barn och elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål.

Digitalt studiestöd på modersmålet är ett pilotprojekt som genomförs i samarbete med Kunskapsstiftelsen och Grundskoleförvaltningens språkcentral. Projektet syftar till att stötta grundskoleelever i skolarbetet på deras fritid. Till projektet söker vi nu 10 högskolestudenter som ska bedriva digitalt studiestöd för grundskoleelever.


Arbetsbeskrivning

Är du högskolestudent med annat modersmål än svenska? Vill du kombinera dina studier med ett stimulerande och meriterande extrajobb? Genom ditt arbete med digitalt studiestöd kommer du på distans att ge individuellt studiestöd åt elever i åldern 10-15 år som är nya i Sverige. Studiestödet sker på elevens modersmål. Du kommer att arbeta med Google Apps for Education-sviten (GAFE), främst Google Classroom och Google Hangouts.

Ditt uppdrag är att stötta eleven i skolarbetet genom att på elevens modersmål förklara och diskutera faktatexter, begrepp, uppgifter och annat material som eleven arbetar med i skolan.

Studiestödet sker både på bestämda tider och då behov uppstår, eftersom studiestödet också erbjuds på tidigare avtalade jourtider. Arbetstiden är främst vardagseftermiddagar och kvällar, alltså efter elevens skoltid.

Som stöd i arbetet kommer du få en handledare från Pedagogisk inspiration som du träffar och har regelbunden kontakt med. Du kommer under läsåret också delta i en kurs utifrån olika viktiga aspekter av rollen som studiestödjare.


Kvalifikationer

För att du ska vara aktuell för tjänsten krävs att du studerar på högskolan. Det är meriterande, men inget krav, om du läser till lärare. Du har i första hand något av följande språk som modersmål: Arabiska, somaliska, dari eller pashto. Även andra modersmål än ovanstående kan vara av intresse. Du har goda kunskaper i såväl ditt modersmål som svenska. Som person är du kreativ och kan motivera och entusiasmera eleverna. Du ser glädjen och motivationen i att hjälpa och lära en annan människa. Du har bra uthållighet och tålamod och som person är du lugn och trygg.

För tjänsten som studiestödjare krävs mycket god datorvana samt god kännedom om digitala verktyg för kommunikation. Tidigare erfarenheter av arbete med barn är meriterande.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Timavlönad

Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Timavlönad tidsbegränsad anställning till och med juni 2018. Tjänstgöringsgrad varierande och efter behov, 3-15 timmar i veckan.

Antal platser: 10

Ansökan
Ansök senast: 2017-10-22

Referensnummer: 171-17-0725

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare
  • Peter Nilsson
  • Vision
  • 070-9224566

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Arbetsplatstillhörighet PI, Rönnbladsgatan 1b, Malmö. Överenskommelse om annat kan träffas med respektive medarbetare.

En förutsättning för att få arbeta inom grundskolan är att du visar upp ett giltigt utdrag ur belastningsregistret. Beställ gärna utdraget från belastningsregistret direkt, det tar cirka två veckor att få utdraget.

Vi behöver det utdrag som gäller för skola, förskola och barnomsorg. Beställ det här:
https://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4425-skola_forskola_barnomsorg-belastningsregistret1/ Om oss

Det är här det händer!
Malmö växer kraftigt och nästan hälften av alla Malmöbor är under 35 år. För oss är det viktigt med möten, mångfald och möjligheter för att skapa framtidens Malmö. Visste du att vi söker över 2000 tjänster varje år och har över 400 olika yrken? Vi tror att du som söker dig till oss vill vara med och bygga vidare på en av Sveriges mest dynamiska städer. #Malmö

Väx med din uppgift
Malmö stad är en av de största arbetsgivarna i Skåne och alla medarbetare påverkar och formar Malmös framtid varje dag. Det handlar om att tillsammans skapa välfärd och hållbar utveckling genom arbete inom förskola, fritid, skola, äldreomsorg, verksamhet för personer med funktionshinder, miljö-, trafik-, bostads- och stadsplanering, kultur, socialtjänst och många andra områden.

Genom att arbeta i Malmö stad får du möjlighet att arbeta med hållbar samhällsutveckling och därför tycker vi att vi kan kalla oss framtidens arbetsplats. Som medarbetare hos oss blir du en samhällsbyggare som gör skillnad!

Med Malmöborna i fokus
Gemensamt för alla verksamheter är att ge Malmöborna service av hög kvalitet. Det ställer krav på organisationen. Omvärlden förändras i allt snabbare takt. Vi måste ständigt vara beredda att ifrågasätta, förnya och utveckla vår organisation och våra verksamheter till nytta för Malmöborna. Våra värderingar bygger på människors lika värde, med Malmöbon i fokus.

Nyfiken på hur det är att jobba hos oss?
Följ oss på Instagram @jobba_i_malmostad En ny medarbetare tar över kontot varannan vecka och berättar själv hur det är att jobba i Malmö stad. Du kan också gå in och läsa mer på www.malmo.se/jobbaimalmostad


Högskolestudenter som digitalt studiestöd på modersmålet !

Påbörja din ansökan till denna tjänst vid att ange din e-postadress nedan.

Klicka sedan på Fortsätt för att komma vidare till ansökningssidan på arbetsgivarens egen webbplats för att slutföra din ansökan.

Genom att ange din e-postadress nedan godkänner du att CareerBuilder kan kontakta dig angående detta jobb och andra jobberbjudanden

E-postadressen är ej giltig E-post behövs