Untitled Document

Erfaren lösningsarkitekt inom infrastruktur
Som lösningsarkitekt inom IT-infrastruktur får du chans att med frihet i arbetet ta fram nya och kreativa tekniska lösningar för komplexa IT-miljöer. Ansök idag!

Om företaget
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Saab har 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är Saab ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling. Group ICT är en del av Saab koncernen och ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings- och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, storage, nät, klienter mm. Vi ansvarar även för driften av datorhallar med kringutrustning samt tillhandahåller systemutvecklingsstöd och programanpassning. I vår verksamhet ingår teknikbevakning på områden som operativsystem, databaser, virtualisering, säkerhet och nätverk. Vi är även kravställare mot underleverantörer och övrig IT miljö inom koncernen. Verksamheten präglas av systematiskt datasäkerhetsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden.

Dina arbetsuppgifter
Som lösningsarkitekt kommer du att bli en del av Group ICT. Du kommer att delta och ansvara för projekt för utformning av systemlösningar inom IT-infrastruktur. Utformning av analyser kopplade till framtida och existerande IT-arkitektur, ta fram nya tekniska lösningar samt vidta förbättringsåtgärder blir även en del av ditt arbetsområde. Du får en roll som kombinerar frihet, kreativitet samt tekniska utmaningar. Du arbetar i utmanande processer och kommer själv att planera och strukturera ditt arbete. Resor inom och utom Sverige förekommer.

Din profil
Du har erfarenhet av att designa, bygga och gärna leda utveckling av komplexa IT-miljöer med dess ingående komponenter. För att passa för rollen överensstämmer några av nedan punkter in på dig: • Djupa kunskaper inom IT-infrastruktur • Erfarenhet av att bygga komplexa IT-miljöer • Erfarenhet av ITIL • Triggas av tekniska utmaningar • Ha förmågan att självständigt driva det tekniska arbetet framåt Vi ser att du behöver vara drivande, analytisk och noggrann. Då du har en samordnande roll har du många kontaktytor både internt och externt, varför det är viktigt att du är serviceminded samt kommunikativ. Arbetet förutsätter god dokumentationsförmåga. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Erfarenhet av SOA lösningar och modelleringsverktyg som Enterprise Architecht är meriterande. Detsamma gäller erfarenhet av projektledning. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess, varför svenskt medborgarskap är ett krav.

Ansökningsförfarande
Uppdraget är en konsultuppdrag i sex månader med goda förutsttningar för en mer långsiktig lösning. Du blir anställd hos oss på Skill, Urval sker löpande så sök redan idag. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ida Thidblom, ida.thidblom@skill.se eller via telefon 072 251 24 97 
Erfaren lösningsarkitekt inom infrastruktur !

Påbörja din ansökan till denna tjänst vid att ange din e-postadress nedan.

Klicka sedan på Fortsätt för att komma vidare till ansökningssidan på arbetsgivarens egen webbplats för att slutföra din ansökan.

Genom att ange din e-postadress nedan godkänner du att CareerBuilder kan kontakta dig angående detta jobb och andra jobberbjudanden

E-postadressen är ej giltig E-post behövs

Jobbrekommendationer