Enhetschef till Stadsarkitektavdelningen


Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Malmö har utvecklats till en spännande stad som lockar såväl människor som företag och i detta expansiva skede står Malmö stad inför flera utmaningar där Stadsbyggnadskontoret har en viktig roll. På Stadsbyggnadskontoret arbetar cirka 230 personer med att planera och utveckla Malmö. Stadsbyggnadskontoret är en myndighet för plan-, bygg- och lantmäterifrågor och arbetar med kartläggning samt service åt bostadsmarknaden parter.

Stadsarkitektavdelningen med 60 medarbetare är en av stadsbyggnadskontorets fem avdelningar och har tre bygglovenheter samt en administrativ enhet. Avdelningen har fokus på stadsbyggnadsanalys, arkitektur, gestaltning, bygglov, byggteknik och hållbarhetsfrågor.


Arbetsbeskrivning

Din roll som enhetschef är att vara första linjens chef för 13 bygglovarkitekter, som ansvarar för handläggning av bygglov i överensstämmelse med gällande lagar och framtagna översikts- och detaljplaner. Du leder och fördelar det vardagliga arbetet. Som enhetschef coachar, stödjer och leder du medarbetarna utifrån individernas behov, verksamhetens mål och styrdokument. Med din erfarenhet och kunskap om rutinerna för bygglovsprocessen arbetar du för att enheten fångar upp de bygglovsökandes behov, och formar en verksamhet som tillgodoser detta i relation till det politiska uppdraget, gällande lagstiftning och andra styrdokument.

Du deltar aktivt i avdelningens ledningsgrupp med prioriteringar och genom att driva och utveckla verksamheten i enlighet med gällande verksamhetsplan. Som enhetschef har du tillsammans med avdelningschef och övriga enhetschefer ett gemensamt ansvar för prioritering av ärenden, fördelning av arbetsuppgifter inom avdelningen och tidstyrning av avdelningens ärenden.

Vi arbetar enligt Malmö stads och stadsbyggnadskontorets värdegrund om att alltid se till helheten och de hållbara lösningarna.


Kvalifikationer

Du kommer att vara med och forma det framtida Malmö. Det är viktigt att du har känsla för staden som livsmiljö och att du har en bred planeringssyn där målet är att skapa en god, attraktiv och väl fungerande stad för Malmös invånare, näringsliv och besökare.

Vi söker Dig som har flerårig yrkeserfarenhet som arkitekt inom samhällsbyggnad och stadsgestaltning. Du ska ha examen som arkitekt från en teknisk högskola eller motsvarande, och ha tidigare dokumenterad god erfarenhet av att leda medarbetare och verksamhet. Har du gått ledarutvecklingsprogram såsom UGL eller liknande är det meriterande, liksom erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet.

För att lyckas väl i denna tjänst behöver du ha förmåga och intresse för att vara ledare. Du kan ta tillvara och utveckla medarbetarnas kompetens och drivkraft. Som person är du engagerad, strukturerad, tydlig, har en god självinsikt och mod att leda. Du har lätt för att skapa förtroende, samarbete och relationer. Vidare tror vi att du är resultatorienterad och tycker om att jobba med förbättringar och förändringar. Då du i din roll har både interna och externa kundkontakter är det viktigt att du har en kommunikativ förmåga, är lyhörd och lösningsfokuserad, samt att du har lätt för att uttrycka dig väl i tal, skrift och bild.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2017-10-28

Referensnummer: 008-1717

Kontaktpersoner
  • Ingemar Gråhamn
  • Stadsarkitekt och avdelningschef
  • 040-342411
  • Marie Engdahl
  • POOLIA SVERIGE AB
  • 0721-880213

Fackliga företrädare
  • Stefana Nyberg
  • SACO
  • 040-342421

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Om oss

Det är här det händer!
Malmö växer kraftigt och nästan hälften av alla Malmöbor är under 35 år. För oss är det viktigt med möten, mångfald och möjligheter för att skapa framtidens Malmö. Visste du att vi söker över 2000 tjänster varje år och har över 400 olika yrken? Vi tror att du som söker dig till oss vill vara med och bygga vidare på en av Sveriges mest dynamiska städer. #Malmö

Väx med din uppgift
Malmö stad är en av de största arbetsgivarna i Skåne och alla medarbetare påverkar och formar Malmös framtid varje dag. Det handlar om att tillsammans skapa välfärd och hållbar utveckling genom arbete inom förskola, fritid, skola, äldreomsorg, verksamhet för personer med funktionshinder, miljö-, trafik-, bostads- och stadsplanering, kultur, socialtjänst och många andra områden.

Genom att arbeta i Malmö stad får du möjlighet att arbeta med hållbar samhällsutveckling och därför tycker vi att vi kan kalla oss framtidens arbetsplats. Som medarbetare hos oss blir du en samhällsbyggare som gör skillnad!

Med Malmöborna i fokus
Gemensamt för alla verksamheter är att ge Malmöborna service av hög kvalitet. Det ställer krav på organisationen. Omvärlden förändras i allt snabbare takt. Vi måste ständigt vara beredda att ifrågasätta, förnya och utveckla vår organisation och våra verksamheter till nytta för Malmöborna. Våra värderingar bygger på människors lika värde, med Malmöbon i fokus.

Nyfiken på hur det är att jobba hos oss?
Följ oss på Instagram @jobba_i_malmostad En ny medarbetare tar över kontot varannan vecka och berättar själv hur det är att jobba i Malmö stad. Du kan också gå in och läsa mer på www.malmo.se/jobbaimalmostad


Enhetschef till Stadsarkitektavdelningen !

Påbörja din ansökan till denna tjänst vid att ange din e-postadress nedan.

Klicka sedan på Fortsätt för att komma vidare till ansökningssidan på arbetsgivarens egen webbplats för att slutföra din ansökan.

Genom att ange din e-postadress nedan godkänner du att CareerBuilder kan kontakta dig angående detta jobb och andra jobberbjudanden

E-postadressen är ej giltig E-post behövs