Untitled Document

ChefsjuristOm företaget
Arbetsgivarverket är en medlemsstyrd statlig arbetsgivarorganisation. Medlemmar är 250 myndigheter, affärsverk och andra arbetsgivare med anknytning till det statliga området. Tillsammans utvecklar vi och samordnar den statliga arbetsgivarpolitiken och tecknar kollektivavtal för 250 000 anställda. Arbetsgivarverket ligger i centralt belägna lokaler på Sveavägen 44 i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
Vill du vara med och utveckla den statliga arbetsgivarpolitiken? Har du spetskompetens inom arbetsrätt med inriktning på den offentliga sektorn och kan axla rollen som den ytterst ansvarig för statens arbetsgivarpolitiska beslut på arbetsrättens område? Söker du ett spännande arbete på högsta nivå med ett varierat innehåll? Då kan det här vara ett arbete för dig! Som Arbetsgivarverkets chefsjurist har du det yttersta ansvaret att hantera arbetsrätt, socialförsäkring och arbetsmiljö för statliga arbetsgivare, stödja generaldirektören, leda arbetet vid enheten Rätts- och arbetslivsfrågor i nära samverkan med enheten Arbetsgivarutveckling samt ingå i Arbetsgivarverkets ledningsgrupp. Du fattar beslut i policy- och tillämpningsfrågor självständigt och i nära samverkan med andra ledningsansvar vid Arbetsgivarverket. Utöver Chefsjuristen består enheten Rätts- och arbetslivsfrågor av 7 medarbetare. Förutom 2 socialförsäkringsexperter finns där en arbetsmiljöexpert och 4 arbetsrättsjurister. Som chef ansvarar du för enhetens kompetensförsörjning. Utöver ledningsfunktion deltar du även i arbetet med att ge råd och stöd till Arbetsgivarverkets medlemmar.

Din profil
För arbetet krävs att du har: • Juristexamen • Arbetsrättskunskaper på yttersta spetsnivån i den statliga sektorn, vilket innebär att du är väl förtrogen med bland annat LOA, AF, KAF, HF och RF • Flerårig erfarenhet av praktisk tillämpning av arbetsrätt på statens område • Gedigen processvana i Arbetsdomstol och Tingsrätt • Flerårig erfarenhet av och förhandlingsvana inom partssystemet, särskild förtrogenhet med det statliga systemet • Vana av att föreläsa för chefer, experter och beslutsfattare på olika nivåer • Ha god kunskap om statlig förvaltning; kunna hur offentlig sektor styrs, hur RF:s rättighetspaket fungerar för statligt anställda, reglerna kring offentlighetsprincipen och allmänna handlingar Meriterande är: • Chefserfarenhet eller förmåga att leda verksamhet • Har genomgått kvalificerad chefsutveckling/chefsutbildning och har erfarenhet av strategisk planering Erfarenhet krävs.

Ansökningsförfarande
Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsbyrån Skill. För information om rekryteringsprocessen kan du kontakta Skills rekryteringskonsulter Lena Johansson 0708-523236 eller Annika Elfvingsson 070-2322770 För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta Arbetsgivarverkets generaldirektör Eva Liedström Adler 08-700 13 03. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Du söker via Arbetsgivarverkets hemsida. Väj att skapa ett konto eller bifoga din ansökan via formulär. Uppgifterna behandlas och sparas enligt tillämplig dataskyddslagstiftning. Välkommen med din ansökan till senast den 22 oktober 2017. Läs mer om Arbetsgivarverket på www.arbetsgivarverket.se Referensnummer: 2017/0672 Observera att denna tjänst inte går att söka via Skills hemsida. 
Chefsjurist !

Påbörja din ansökan till denna tjänst vid att ange din e-postadress nedan.

Klicka sedan på Fortsätt för att komma vidare till ansökningssidan på arbetsgivarens egen webbplats för att slutföra din ansökan.

Genom att ange din e-postadress nedan godkänner du att CareerBuilder kan kontakta dig angående detta jobb och andra jobberbjudanden

E-postadressen är ej giltig E-post behövs

Jobbrekommendationer