Chef för valkansliet


Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering.

Stadskontoret leds av stadsdirektören och består av sju avdelningar med totalt drygt 300 medarbetare. Valkansliet drivs av stadskontoret på uppdrag av valnämnden och ligger organisatoriskt på stadskontorets förvaltningsavdelning. Valkansliet bemannas under valår främst med personal från förvaltningsavdelningen.Arbetsbeskrivning

Din övergripande uppgift som chef för valkansliet blir att bära huvudansvar under valnämnden för planering, genomförande och utvärdering av val samt för att leda de medarbetare som kopplas till valkansliet.
Under valår är detta 100 procent av en heltidstjänst.
Under mellanvalsår kombineras arbetsuppgifterna med uppdrag som projektledare och handläggare inom företrädesvis förvaltningsavdelningen, men även möjligt inom andra avdelningar på stadskontoret med bland annat uppgifter rörande demokrati och medborgarinflytande. Under mellanvalsår utgör uppdraget som chef för valkansliet normalt 20 procent av en heltidstjänst.


Kvalifikationer

Vi förväntar oss att du är en erfaren och tydlig ledare med god kommunikativ förmåga som lyssnar och motiverar dina medarbetare. Du kan och vågar fatta tydliga beslut i rätt tid. Du har sedan tidigare erfarenhet av projektledning och är van att planera med god framförhållning, organisera och genomföra komplexa projekt mot en given deadline.

Du har en universitets- eller högskoleutbildning inom samhällsvetenskapligt område, såsom juridik eller statsvetenskap, alternativt inom område som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av valadministration eller av arbete i val- eller röstningslokal.
Du har god förmåga att skapa förtroende i dina kontaktytor och har ett starkt engagemang för huvuduppgiften att genomföra demokratiska, rättssäkra och rättvisa val.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2017-10-22

Referensnummer: A718645

Kontaktpersoner
  • Per-Erik Ebbeståhl
  • Avdelningschef
  • 0766-354189

Fackliga företrädare
  • Harald Nilsson
  • Saco
  • 040-341195
  • Monica Lange
  • Vision
  • 040-341021

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Om oss

Det är här det händer!
Malmö växer kraftigt och nästan hälften av alla Malmöbor är under 35 år. För oss är det viktigt med möten, mångfald och möjligheter för att skapa framtidens Malmö. Visste du att vi söker över 2000 tjänster varje år och har över 400 olika yrken? Vi tror att du som söker dig till oss vill vara med och bygga vidare på en av Sveriges mest dynamiska städer. #Malmö

Väx med din uppgift
Malmö stad är en av de största arbetsgivarna i Skåne och alla medarbetare påverkar och formar Malmös framtid varje dag. Det handlar om att tillsammans skapa välfärd och hållbar utveckling genom arbete inom förskola, fritid, skola, äldreomsorg, verksamhet för personer med funktionshinder, miljö-, trafik-, bostads- och stadsplanering, kultur, socialtjänst och många andra områden.

Genom att arbeta i Malmö stad får du möjlighet att arbeta med hållbar samhällsutveckling och därför tycker vi att vi kan kalla oss framtidens arbetsplats. Som medarbetare hos oss blir du en samhällsbyggare som gör skillnad!

Med Malmöborna i fokus
Gemensamt för alla verksamheter är att ge Malmöborna service av hög kvalitet. Det ställer krav på organisationen. Omvärlden förändras i allt snabbare takt. Vi måste ständigt vara beredda att ifrågasätta, förnya och utveckla vår organisation och våra verksamheter till nytta för Malmöborna. Våra värderingar bygger på människors lika värde, med Malmöbon i fokus.

Nyfiken på hur det är att jobba hos oss?
Följ oss på Instagram @jobba_i_malmostad En ny medarbetare tar över kontot varannan vecka och berättar själv hur det är att jobba i Malmö stad. Du kan också gå in och läsa mer på www.malmo.se/jobbaimalmostad


Chef för valkansliet !

Påbörja din ansökan till denna tjänst vid att ange din e-postadress nedan.

Klicka sedan på Fortsätt för att komma vidare till ansökningssidan på arbetsgivarens egen webbplats för att slutföra din ansökan.

Genom att ange din e-postadress nedan godkänner du att CareerBuilder kan kontakta dig angående detta jobb och andra jobberbjudanden

E-postadressen är ej giltig E-post behövs

Jobbrekommendationer