Case manager till strukturerat öppenvårdsprogram


Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 500 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Inom enheten IoF behandling och stöd, som ger stöd och behandling för personer med missbruksrelaterad problematik, kommer två utav verksamheterna att påbörja ett samarbete för att erbjuda ett strukturerat öppenvårdsprogram. Aktivitetshuset är en öppen mötesplats för Malmöbor över 18 år som står utanför den ordinarie arbetsmarknaden och som behöver en meningsfull, sammanhangsskapande och trygg vardag. Öppenvårdshuset Gustav erbjuder samtalsbehandling för personer över 18 år som har missbruksproblem och deras anhöriga. Tillsammans kommer vi att erbjuda behandling och aktiviteteter fem dagar i veckan för personer som vill sluta missbruka.


Arbetsbeskrivning

Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att ge varje deltagare individuellt stöd genom att samordna stöd- och behandlingsinsatser inom ramen för den strukturerade öppenvården. Syftet är att klienten ska nå sina mål med behandlingen och i förlängningen leva ett självständigt liv.

Arbetet innebär att planera, strukturera och följa upp både på individ- och verksamhetsnivå. Som Case manager har du en spindel i nätet-funktion. I arbetet ingår också administration kring planering, uppföljning och statistik.

Arbetet kommer att kräva nära samarbete med andra aktörer såsom övrig socialtjänst, sjukvård, Arbetsförmedling.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom eller har högskoleexamen med beteendevetenskaplig inriktning som är relevant för uppdraget. Du har goda kunskaper i socialrätt.

Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med samordning och uppföljning för personer med beroendeproblematik och/eller samsjuklighet.

Det är meriterande om du har utbildning och/eller erfarenhet att arbeta med case management, nätverksarbete och/eller arbete i projekt.

Du behärskar svenska i tal och skrift och talar engelska.

Vi söker dig som är duktig på att planera och organisera, men som inte blir förskräckt när planeringen inte går i lås. Du är flexibel och självgående och har en god förmåga att växla mellan arbetsuppgifter av olika slag. Du ser vad som behöver göras och får det gjort och trivs med utmaningen att vara med och bygga upp en ny verksamhet.

Du inser betydelsen av ett gott bemötande och har lätt för att skapa relationer. Du är utåtriktad och har en god samarbetsförmåga. I samspel med klienter, kollegor och samarbetspartners skapar du trygghet och tillit.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Tidsbegränsat till: 2019-12-31

Antal platser: 2

Ansökan
Ansök senast: 2017-10-22

Referensnummer: 140/17-176

Kontaktpersoner
 • Kristina Bozovic
 • Sektionschef
 • 040-345393
 • Anette Edvardsson
 • Sektionschef
 • 040-349344

Fackliga företrädare
 • Pia Davidsson
 • Vision
 • 040-345472
 • Jan Lanzow Nilsson
 • SSR
 • 0709-53 41 21

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Om oss

Det är här det händer!
Malmö växer kraftigt och nästan hälften av alla Malmöbor är under 35 år. För oss är det viktigt med möten, mångfald och möjligheter för att skapa framtidens Malmö. Visste du att vi söker över 2000 tjänster varje år och har över 400 olika yrken? Vi tror att du som söker dig till oss vill vara med och bygga vidare på en av Sveriges mest dynamiska städer. #Malmö

Väx med din uppgift
Malmö stad är en av de största arbetsgivarna i Skåne och alla medarbetare påverkar och formar Malmös framtid varje dag. Det handlar om att tillsammans skapa välfärd och hållbar utveckling genom arbete inom förskola, fritid, skola, äldreomsorg, verksamhet för personer med funktionshinder, miljö-, trafik-, bostads- och stadsplanering, kultur, socialtjänst och många andra områden.

Genom att arbeta i Malmö stad får du möjlighet att arbeta med hållbar samhällsutveckling och därför tycker vi att vi kan kalla oss framtidens arbetsplats. Som medarbetare hos oss blir du en samhällsbyggare som gör skillnad!

Med Malmöborna i fokus
Gemensamt för alla verksamheter är att ge Malmöborna service av hög kvalitet. Det ställer krav på organisationen. Omvärlden förändras i allt snabbare takt. Vi måste ständigt vara beredda att ifrågasätta, förnya och utveckla vår organisation och våra verksamheter till nytta för Malmöborna. Våra värderingar bygger på människors lika värde, med Malmöbon i fokus.

Nyfiken på hur det är att jobba hos oss?
Följ oss på Instagram @jobba_i_malmostad En ny medarbetare tar över kontot varannan vecka och berättar själv hur det är att jobba i Malmö stad. Du kan också gå in och läsa mer på www.malmo.se/jobbaimalmostad


Case manager till strukturerat öppenvårdsprogram !

Påbörja din ansökan till denna tjänst vid att ange din e-postadress nedan.

Klicka sedan på Fortsätt för att komma vidare till ansökningssidan på arbetsgivarens egen webbplats för att slutföra din ansökan.

Genom att ange din e-postadress nedan godkänner du att CareerBuilder kan kontakta dig angående detta jobb och andra jobberbjudanden

E-postadressen är ej giltig E-post behövs