Biträdande rektor till Malmö latinskola


Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola, vuxenutbildning samt arbetsmarknadspolitiska insatser. Idag är vi 1 500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa.

'Det är våra ungdomar som ska ta över världen och vi får bidra till deras utveckling'
Malmö latinskola kännetecknas av nyfikenhet, respekt, lust att lära och lust att utmanas. Vi är en skola som rustar eleven mer än för stunden och där eleven får verktyg för att söka sig vidare i ett komplext kunskapssamhälle. Vi tycker därför att det är viktigt med djupa ämneskunskaper för att ha en stabil grund att stå på.
Malmö latinskola är en skola där man vågar prestera, vågar misslyckas och vill försöka igen. Fantasi och kreativitet ges ett stort och självklart utrymme. På Malmö latinskola är ny teknik naturligt integrerad i verksamheten.
Programarbetslagen är grunden för samarbete över ämnesgränserna och ett viktigt inslag för att man som elev på Latinskolan skall känna en hög grad av identifikation med det program man går på.
Malmö latinskola har också varit modellskola för lärande för hållbar utveckling tillsammans med Naturskyddsföreningen och Malmö högskola. Det arbetet fortsätter vi nu på egen hand.


Arbetsbeskrivning

En av våra biträdande rektorer går vidare till nytt uppdrag som rektor på en annan skola. Nu söker vi en ny kraft som vill medverka till att vår gymnasieskola hela tiden håller en hög kvalitet. På Malmö latinskola arbetar vi tillsammans i en ledningsgrupp där du är med och tar ansvar för skolans helhet.

Som biträdande rektor på Malmö latinskola får du ett brett ansvarsområde som bland annat innefattar:

•Ansvar för delar av det estetiska programmet
•Ansvar för delar av samhällsprogrammet
•Ansvar för att leda verksamheten utifrån ett pedagogiskt och ett organisatoriskt perspektiv.
•Fullt personalansvar för pedagogisk personal, vilket bland annat innebär att genomföra lönesättning och medarbetarsamtal, se till utvecklings- och kompetensutvecklingsbehov, ansvara för en god arbetsmiljö, för rehabilitering, rekrytering mm.
•Tillsammans med övrig skolledning ansvara för att skolans arbete sker i enlighet med skolans styrdokument.
•Samverka med elevhälsan


Kvalifikationer

Som person är du kommunikativ och skapar goda relationer med såväl kollegor och medarbetare som med elever, vårdnadshavare och externa samarbetspartners. Du är en analytisk och saklig person som gillar struktur. Du har en utpräglat god samarbetsförmåga och känner en stor tillit till dina medarbetares förmåga och kompetens. Vidare är du initiativtagande, strategisk och har förmåga att se helheter. Du trivs i en dynamisk miljö där din vardag präglas av stor variation, samarbeten och många kontakter. Du har även ha en mycket god digital kompetens samt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Slutligen ser vi gärna att du har god kunskap om och intresse för frågor som rör FN:s globala mål.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs. För att vara aktuell för tjänsten är du gymnasielärare i grunden och har erfarenhet av ledaruppdrag inom skola. Har du rektorsutbildning eller annan ledarskapsutbildning ser vi det som meriterande.

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Arbetstid: Dagtid. 

Tillträde: 2018-02-01. Enligt överenskommelse.

Tidsbegränsat till:  Tjänsten tillsätts genom visstidsförordnande på tre år, med möjlighet till förnyat uppdrag och med en tillsvidareanställning i Malmö stad i botten.

Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2017-10-30

Referensnummer: 170-ML Biträdande rektor

Kontaktpersoner

Övrigt

Vi intervjuar kandidater kontinuerligt under ansökningstiden.
I Malmö stad arbetar vi efter en strukturerad rekryteringsprocess och undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Om oss

Det är här det händer!
Malmö växer kraftigt och nästan hälften av alla Malmöbor är under 35 år. För oss är det viktigt med möten, mångfald och möjligheter för att skapa framtidens Malmö. Visste du att vi söker över 2000 tjänster varje år och har över 400 olika yrken? Vi tror att du som söker dig till oss vill vara med och bygga vidare på en av Sveriges mest dynamiska städer. #Malmö

Väx med din uppgift
Malmö stad är en av de största arbetsgivarna i Skåne och alla medarbetare påverkar och formar Malmös framtid varje dag. Det handlar om att tillsammans skapa välfärd och hållbar utveckling genom arbete inom förskola, fritid, skola, äldreomsorg, verksamhet för personer med funktionshinder, miljö-, trafik-, bostads- och stadsplanering, kultur, socialtjänst och många andra områden.

Genom att arbeta i Malmö stad får du möjlighet att arbeta med hållbar samhällsutveckling och därför tycker vi att vi kan kalla oss framtidens arbetsplats. Som medarbetare hos oss blir du en samhällsbyggare som gör skillnad!

Med Malmöborna i fokus
Gemensamt för alla verksamheter är att ge Malmöborna service av hög kvalitet. Det ställer krav på organisationen. Omvärlden förändras i allt snabbare takt. Vi måste ständigt vara beredda att ifrågasätta, förnya och utveckla vår organisation och våra verksamheter till nytta för Malmöborna. Våra värderingar bygger på människors lika värde, med Malmöbon i fokus.

Nyfiken på hur det är att jobba hos oss?
Följ oss på Instagram @jobba_i_malmostad En ny medarbetare tar över kontot varannan vecka och berättar själv hur det är att jobba i Malmö stad. Du kan också gå in och läsa mer på www.malmo.se/jobbaimalmostad


Biträdande rektor till Malmö latinskola !

Påbörja din ansökan till denna tjänst vid att ange din e-postadress nedan.

Klicka sedan på Fortsätt för att komma vidare till ansökningssidan på arbetsgivarens egen webbplats för att slutföra din ansökan.

Genom att ange din e-postadress nedan godkänner du att CareerBuilder kan kontakta dig angående detta jobb och andra jobberbjudanden

E-postadressen är ej giltig E-post behövs

Jobbrekommendationer