Untitled Document
AFA Försäkring söker Gruppchef med ansvar för kundresan

Cirka fyra miljoner människor omfattas av minst en av våra försäkringar. Vi är ett annorlunda försäkringsbolag, bland annat genom att vi aktivt letar upp kunder som kan ha rätt till ersättning och att vi årligen bidrar med 150 miljoner till forskning inom arbetsmiljöområdet.

Omvärldens accelererande utveckling av teknologier och dess tillämpningar förändrar förutsättningar och möjligheter för såväl individer, företag, myndigheter och organisationer att agera i den s.k. ”nya digitaliserade världen”. För AFA försäkring kommer detta innebära att vi skapar gemensamt värde med andra aktörer i partnerskap och samverkan. Vi står inför en högre grad av automatiserade verksamhetsförmågor, en ökad tillgänglighet till digital information samt kommunikation via andra aktörers digitala kanaler. Detta är världen som vår nya Gruppchef/processledare ska vara med oss att skapa.

Som Gruppchef har du ett nära samarbete med många olika delar av AFA Försäkring och rapporterar till chefen för avdelning Process- och verksamhetsutveckling. Du leder och har personalansvar för en grupp på sju medarbetare och är ansvarig för deras kompetensutveckling och leverans. Medarbetarna är processutvecklare, granskningsansvarig samt produktägare för de produkter som arbetar med utveckling av system och tjänster kopplade till försäkringsverksamheten. Du får möjlighet att vara med och forma hur gruppen ska arbeta tillsammans och med andra för att kunna leverera ökat värde till våra kunder. Du är också processledare för huvudprocessen Hantera Försäkringsärende och är ansvarig för uppföljning och utveckling av den processen, inklusive att vara föredragande i processens styrgrupp som består av delar av företagsledningen.

Inom AFA Försäkring har vi ett starkt kundfokus. Vi arbetar med att korta ledtiderna i våra leveranser till kund samtidigt som vi försöker hitta de mest kostnadseffektiva lösningarna för detta. I denna roll är du en nyckelperson i arbetet för att kunna leverera till våra kunder på bästa sätt.

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef/processledare driver du strategiska och taktiska frågor inom kundresan för att vi ska kunna möta våra kunders behov och förväntningar. Du arbetar också med kompetensutveckling i gruppen inom processutveckling, förändringsledning och genomförande. Du tar fram strukturer för samt implementerar arbetssätt för samverkan och involvering med verksamheten och deltar aktivt i arbete i verksamhetsområdenas ledningsgrupper kring hur vi ska utveckla och följa upp vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är erfaren ledare som kan kompetensutveckla andra samt har djup kompetens inom förändringsledning kring området kundresa på såväl lednings- som medarbetarnivå. Du bör ha erfarenhet av arbete med att utveckla digitala tjänster och automatisering.  Du har högskoleutbildning inom ekonomi, teknik eller samhällsvetenskap.

Som person har du en förmåga att se helhet och kan agera såväl strategiskt som taktiskt.

I denna roll är det viktigt att du är positiv, öppen för och medverkar till förändringar. Du drivs av att leverera värde till kunden och är trygg i din ledarroll. Du är driven, självständig, ansvarstagande och bra på att samarbeta. Du har hög egen kapacitet och kan leverera eget resultat. Du är utåtriktad, analytisk, prestigelös och är duktig på att bygga relationer och kontakter inom organisationen samt har en stark kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AFA Försäkring med Ogunsen Executive Search. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Hendrik Dahlgren, Seniorkonsult 070-471 59 03 eller Malin Söhr, Researchkonsult 073-421 79 84. Urvalet av ansökningar sker löpande. 


Om Ogunsen+
Ogunsen erbjuder Executive Search samt rekrytering av affärskritisk nyckelkompetens. Utöver rekrytering erbjuder vi även tjänster inom Interim Management samt Teamutveckling.

Ogunsen grundades 2008 och ingår i den börsnoterade koncernen SJR in Scandinavia AB (etablerat 1993).

Besök oss på www.ogunsen.se


AFA Försäkring söker Gruppchef med ansvar för kundresan !

Påbörja din ansökan till denna tjänst vid att ange din e-postadress nedan.

Klicka sedan på Fortsätt för att komma vidare till ansökningssidan på arbetsgivarens egen webbplats för att slutföra din ansökan.

Genom att ange din e-postadress nedan godkänner du att CareerBuilder kan kontakta dig angående detta jobb och andra jobberbjudanden

E-postadressen är ej giltig E-post behövs

Jobbrekommendationer