Main Content RSS FeedSENASTE ARTIKELN

Arbetsplatsen läge viktigare än lön »

I CareerBuilders senaste undersökning framgår det att den absolut viktigaste faktorn i val av arbetsplats är arbetsuppgifterna följt av det geografiska läget. Något förvånande är att läget är viktigare än lönen i valet av arbetsplats.

- Svenskarna prioriterar sin fritid och väljer bort arbetsplatser långt från hemmet eftersom det innebär långa pendlingstider. Undersökningen visar även att en bra balans mellan arbete och privatliv är en viktig del i valet av arbetsplats, säger Johan Hasslert, marknadschef på CareerBuilder.se

Det framkommer också att det är viktigare att ha en bra chef än att ha bra kollegor. En annan viktig faktor är att företaget är verksamt i en intressant och spännande bransch, däremot är det mindre viktigt att arbeta för ett företag med ett starkt varumärke eller eller ett bra rykte i branschen.

Läs hela artikeln här >>

Många googlar sin framtida chef »

Åtta av tio gör research om arbetsplatsen innan de ansöker till ett jobb, det visar en undersökning som CareerBuilder.se genomfört. Det vanligaste verktyget för detta är Google tillsammans med en genomgång av hemsidan.  Undersökningen visar även att var fjärde letar information om chefen innan de söker lediga jobb.

– Rekryterare vill att du ska vara intresserad och våga ställa frågor om företaget och jobbet. Men istället för att endast använda internet som källa kan det vara en fördel för arbetssökande att också ringa och ställa sina frågor. På så sätt får kan man skapa en mer personlig kontakt, säger Johan Hasslert, marknadschef på CareerBuilder.se.

Läs hela artikeln här >>

Dålig återkoppling till jobbsökande skadar arbetsgivarens anseende »

Totalt har 5 628 respondenter deltagit i CareerBuilders senaste undersökning bland jobbsökare. Undersökningen slår fast att det vid jobbansökningar är viktigt med någon form av respons från arbetsgivarna. Två av tio uppger att de, vid utebliven återkoppling, inte skulle rekommendera företaget till andra. 3,3 procent, skulle sluta köpa företagets produkter och tjänster helt och hållet.

- Den som söker ett jobb ena dagen kan vara en kund andra dagen. Företag kan vinna mycket på att sätta upp en strategi för hur de ska arbeta med processen kring jobbansökningar, säger Johan Hasslert, marknadschef på CareerBuilder.se

Läs hela artikeln här >>

Syns du inte så finns du inte…. »

Det sägs att det finns företag, som när de får ansökningar, lägger dem i två högar, kastar hälften och sen på måfå drar ett givet antal ansökningar.

Jag vet inte om det går till så överallt, och det hoppas jag inte, men jag vet med bestämdhet att det funnits företag som gjort och gör så. Det försvarar det med att de helt enkelt inte orkar gå igenom alla. Det är kanske också därför många anlitar rekryteringsföretag, för att bara behöva ta ställning till ett slutresultat. Redan där har en gallring skett, med seriösa metoder. Dock upplever många att de även i en sådan process försvinner i mängden.

Hur ska du då synas i detta, som en del närmast kallar lotter? Ja, det finns inga självklara vägar men läget skapar nya sätt och idéer för att hitta och bli hittad. En del har börjat med auditions liknande Idol och många spelar in filmer eller gör podcast för att få uppmärksamhet.

Hur det än är så ser det ut som om trenden är att du måste bli bättre på att ”paketera” dig för arbetsgivare. Du måste hitta ett sätt att snabbt ge dem en bild av varför just du är lämplig för tjänsten eller varför de ska titta närmare på dig.

CV:ns död har mer och mer börjat göra sig påmind och alla vet att den bara visar en historik. De som inte har så lång historik måste hitta andra sätt att visa sin förmåga.

Kanske kommer de som blir bäst på rörlig media, ord och bild och sedan använder olika kanaler att sprida detta, vara de som hamnar överst på näthinnan hos de som ska anställa?

Oavsett om du är ung eller senior är det kanske hög tid att paketera din person på andra sätt an vad du är van vid och inse att CV:n inte längre spelar den roll den tidigare gjort. Kanske är det också enda sätttet att synas utöver det faktum att många rekryteringar görs via kontakter.

Vissa börjar också använda olika analysverktyg som finns på nätet. Vi på PerformancePotential ser en stor ökning inom det område vi jobbar med. Att genomföra sitt ArbetsrelateratDNA och möjligheten att kunna få lite mer kött på benen kring din person och vilken arbetsgivare du bör söka efter, är ett exempel.

För faktum är: Syns du inte så finns du inte.

Hoppas vi möts på CareerDays där du kan komma och lyssna mer kring karriärtips och trender som kan hjälpa dig på vägen!

Boka dig gärna på någon av föreläsningarna direkt:

http://www.careerdays.nu/careerdays2014/?page_id=1240&sid=53 

http://www.careerdays.nu/careerdays2014/?page_id=1240&sid=54

Marika Skärvik

VD PerformancePotential

www.performancepotential.se

 

 

 

Intervjutips: Vanliga intervjufrågor – Del 3 »

Vi fortsätter vår serie om intervjutips och delar med oss av fler vanliga intervjufrågor:

Missade du den inledande delen eller Del 2?

 

VAD MOTIVERAR DIG PÅ JOBBET?
Företaget vill få reda på vilka stimuli som du behöver. Ska du arbeta som säljare kan det vara viktigt att du tycker om att tävla och arbeta prestations- och resultatinriktat. Om du ska arbeta som lärare, säljcoach
eller chef är det viktigt att du motiveras av att se andra människor
växa och lyckas. För att ta reda på vad du motiveras av, kan det vara bra att lista det du tyckte var kul med att gå till dina tidigare jobb.

VAD GÖR DIG FRUSTRERAD ELLER UPPRÖRD?
Här bör du hålla dig undan en diskussion kring världspolitik, samhällsproblem
eller dokusåpor. Dessa spårar lätt ur. Svara på det som gör dig frustrerad i en yrkesroll eller vad som irriterade dig under studietiden.

Läs mer

Intervjutips: Vanliga intervjufrågor – Del 2 »

Vi fortsätter vår serie om intervjutips och delar med oss av fler vanliga intervjufrågor:

Missade du den inledande delen eller Del 1?

HUR REAGERAR DU PÅ KRITIK?
Rekryteraren vill veta hur du tacklar den kritik eller negativa feedback du kan utsättas för. Alla stöter på motgångar eller begår misstag. Vis-sa klarar dock att hantera dessa situationer bättre än andra. Söker du jobb i en prestationsorienterad organisation är det viktigt att du kan ta kritik, både personlig och vad det gäller resultatet av ditt arbete.

HUR SKULLE DIN BÄSTA KOMPIS, POJKVÄN ELLER FLICKVÄN BESKRIVA DIG?
Genom att ställa en fråga om hur en nära anhörig uppfattar dig istället för att fråga t.ex. hur din tidigare chef skulle beskriva dig, styr intervjuaren dig mot att svara om hur du är som person och inte hur du är i yrkesrollen. Lyft därför fram personliga egenskaper som din omgivning uppskattar.

Läs mer

Intervjutips: Vanliga intervjufrågor – Del 1 »

I vår serie ”Intervjutips: Vanliga intervjufrågor” delar vi med oss av just vanliga frågor som ofta ställs av rekryterare och vi tipsar självklart samtidigt om hur du bäst besvarar och bemöter dessa frågor.

Missade du den inledande delen?

KAN DU KORT BERÄTTA OM DIG SJÄLV?
Först och främst bör du inte svara ”vad vill du veta?” Intervjuaren vill med denna fråga ge dig en bekväm öppning, där du får möjligheten att bestämma tempot för intervjun. Syftet med frågan är generellt att ta reda på hur duktig du är på att sammanfatta det viktigaste i ditt liv på några minuter. Tänk på att dessa 5 till 10 minuter är till för att beskriva bland annat hur du är som person, familjeförhållanden, uppväxt, syskon, gymnasieval och längre utlandsvistelser.

KAN DU NÄMNA TRE STARKA SIDOR HOS DIG?
Syftet med denna fråga är att få dina egna ord på vad du anser dig vara bra på. Intervjuaren kommer att lägga stor vikt vid hur du svarar och vilka ord och meningar du väljer. Det är därför viktigt att du väljer tre egenskaper som du klarar av att backa upp med förklaringar om varför du valt dessa och hur du utvecklat dem.

Läs mer

Nu släpper vi biljetterna till Career Days Stockholm! »

Äntligen! Biljetterna till Career Days, Nordens största karriärevent för yrkesverksamma akademiker, i Stockholm och Ericsson Globe den 28-29 augusti är släppta!

Career Days är en unik möjlighet för dig som är verksam inom Teknik, Data/IT eller Ekonomi  att nätverka med relevanta personer från många av Sveriges mest spännande arbetsgivare, gå på inspirerande och karriärberikande föreläsningar och hitta ditt drömjobb – allt på ett och samma ställe!

Vad sägs till exempel om att få möjlighet att lära känna Atlas Copco, Cap Gemini, Folksam, Alten, Inspecta, Fazer och Statistiska Centralbyrån?

Dessutom bjuder vi på inträdet, så boka din biljett redan idag!

BOKA BILJETT 

Mer information på careerdays.nu och på vår Facebook-sida, facebook.com/CareerDays.nu

 

Intervjutips: Var förberedd på kluriga intervjufrågor »

Var förberedd på att det ställs frågor som är komplicerade att svara på. Det är då viktigt att inte bli stressad eller osäker. Alla människor blir ställda mot väggen. Vissa klarar dock att ta sig ur situationen bättre än andra. Genom att vara förberedd är chansen större att du behåller lugnet och på så sätt kan ge en mer positiv bild av dig själv. Tänk därför igenom hur du verkligen är som person och hur dina säregna egenskaper påverkar din profil och yrkesmässiga inställning.

Läs mer

Intervjutips: Klä dig rätt »

Fem minuter innan står du framför spegeln och väljer mellan jeans eller kostym. Ja, vad ska du egentligen sätta på dig?

Egentligen finns inga bestämda regler, men kom ihåg att ”first impression lasts”. Vilket jobb du än söker, stylist eller bankman, är det bäst att följa det vedertagna mantrat ”hel och ren och ut med tuggummit”. De flesta människor uppskattar en sober klädsel under ett professionellt möte. Däremot kan det vara bra att anpassa din klädsel efter det arbete du söker, utan att göra allt för stora ingrepp på din egen integritet.

Läs mer