Main Content RSS FeedSENASTE ARTIKELN

Att tänka på när du fått jobbet – anställningsavtal »

Det är viktigt att du går igenom ditt anställningsavtal innan du skriver under det. Detta ger dig bättre förutsättningar för att få bra anställningsvillkor. Du undviker också de där fallgroparna som man upptäcker först efter ett tag. Det är viktigt att läsa det finstilta, och förstå det. Här följer en checklista som tar upp och täcker in vad som bör och kan finnas med i ett anställningsavtal.

Läs mer

Att tänka på när du löneförhandlar »

Hög lön är alltid trevligt, men det kan finnas andra faktorer som förgyller ditt arbete. Därför finns det en hel del att fundera över när du går in i en lönediskussion. Ibland finns det generellt satta lönenivåer som t.ex. när man arbetar som uthyrd konsult eller jobbar extra på sommaren. I dessa fall kan det vara svårare att påverka lönen. Ofta tillämpar dock företag individuell lönesättning. I dessa fall är det extra viktigt att slipa på alla argument och känna till alla regler som kan ge dig en bra lön för mödan. Hur löneförhandlingen går till beror mycket på din tidigare yrkeserfarenhet. Om du är nyutexaminerad och dessutom saknar erfarenhet från heltidsarbete, är det ännu viktigare att bevisa ditt värde för arbetsgivaren och poängtera dina erfarenheter utöver arbeten.

Läs mer

Under intervjun »

Nu är det dags att live företräda dina kunskaper. Gör det på ett så avslappnat och proffsigt sätt som möjligt. Detta kan verka svårt, men tänk på att intervjuaren betraktar helheten snarare än detaljer.

Syftet med intervjun är att, förutom det material du skickat till företaget, skapa en djupare bild av din profil och lämplighet för den tilltänkta tjänsten. Till att börja med, se till att komma i rätt tid, absolut inte för sent och heller inte allt för tidigt.

kaffe

Din entré är viktig. Därför ska du peppa dig själv innan du stiger in på företaget. Stärk ditt självförtroende som idrottarna gör precis innan de ska prestera maximalt. En stark självkänsla och positiv inställning till mötet är otroligt viktigt. Det ger dig en stark karisma och tillsammans med ett leende på läpparna ger det dig ett naturligt första intryck. Låt dig inte tyngas av något mer än en kalender eller en handväska. Se till att ha högra handen fri så att du kan hälsa utan att fumla. Intrycken av dig börjar i samma ögonblick som du kommer till företaget. Var därför trevlig mot alla personer du träffar.

Läs mer

6 snabba tips inför telefonintervjun! »

TÄNK PÅ FÖLJANDE
» Ät inte eller drick inte under intervjun, även om du sitter på andra sidan luren så märks det.
» Låtsas inte att du förstår en fråga om du inte gör det. Det blir bara genant om du försöker svara på en fråga du inte förstår.
» Ljug aldrig! Det genomskådas.

Hur kan jag förbereda mig inför samtalet?

1. Anpassa dig efter vem du pratar med, men inte utanför de gränser för vad du kan stå för. Det finns ingen poäng i att låtsas vara en clown, om du egentligen är en kamrer.

2. Företag använder en personlig intervju för att hitta sina original eller guldkorn. Likadant används telefonintervjun. Därför är det viktigt att inte hamna i en ”stöpt form” där du låter likadant som alla andra. Det är nämligen minst lika viktigt hur du säger något som vad det är du säger.

3. Förbered dig som om du ska gå på en riktig intervju. Gå upp, duscha, borsta tänderna och sätt dig vid skrivbordet eller vid köksbordet innan du ringer eller innan du ska bli uppringd. Ligger du i soffan i morgonrock och med radion på, riskerar du att bli ofokuserad och jag lovar, det hörs.

4. Om du blir uppringd på mobiltelefonen eller om du inte kan prata ostört, be att få återkomma och glöm inte att ta namn, företag och direktnummer till den som ringde.

5. Ställ motfrågor och våga ifrågasätta det rekryteraren säger. Det visar att du är intresserad, vill veta mer och vill få reda på varför företaget arbetar på det sätt som det gör.

6. Om du har lätt för att bli nervös inför en intervju, gör något som du vet får dig att slappna av. Kör ett träningspass, ta en promenad eller shoppa. Det behöver heller inte vara fel att säga till intervjuaren att du är lite nervös. Det kan till och med vara lite charmigt.

 

Hur se till att din CV inte blir ett minne blott? »

I veckan som gått har det figurerat inslag och inlägg huruvida CV:n går mot sitt öde. Frågan är ju hur du annars ska kunna skaffa dig en första grund för vad en person har med sig för erfarenheter i bagaget.

Tanken är CV:n kommer att behöva utvecklas är kanske självklar. Det är ett faktum att jobben och innehållet förändras i en allt snabbare takt och att och människorna behöver hänga med i den takten. Vad du har i din resumé´ i sig är inte lika viktigt som VAD det är du gjort och HUR du åstadkommit dina resultat.

Hur ska du då göra när inte CV räcker för arbetsgivaren? Hur ska du kunna komplettera den? En trend är att beskriva en situation eller ett case där du var med och bidrog på något sätt, VAD du gjorde och HUR du gjorde.

Att lägga tid på ett bra och tydligt CV är fortfarande viktigt. Men du behöver anpassa och utveckla Cv:t i takt med vad som sker i omgivningen, mer tid behöver läggas på att kunna beskriva helheten och påvisa och kommunicera viken nytta du bidragit till.

Jag har fått flera förfrågningar på sista tiden som handlar om omvänt jobbsökande. Bl a fick jag en fråga om jag kunde hjälpa och coacha en kille att få sitt drömjobb. I det fallet handlade det om vad som sker efter att CV: kommit in, hur beskriva VAD och HUR på ett trovärdigt sätt.

Vi jobbade igenom hans process för allt det han gjort i sin karriär hittills. Hur hade han gjort, varför det, fanns det någon röd tråd, kunde han beskriva den etc. etc.

Det var en ganska stor utmaning. Att titta på sig själv utifrån och in. Ungefär som att beskriva när, var och hur jag började krypa för att sen gå och vilka olika tekniker och metoder jag använde.

Hur det än begav sig så fick killen jobbet! Den största anledningen var att processen hjälpte honom att beskriva sig själv inför sig själv. Det gav honom ett bättre självförtroende, en tydligare bild och kommunikation och hur han tänker och agerar. Det skapade en enorm trygghet hos arbetsgivaren, och hos honom själv.

Så lägg mer tid på att förstå din egen process och tillvägagångssätt, det ger resultat oavsett och ett komplement till CV:n.

Marika Skärvik

VD PerformancePotential

www.performancepotential.se

 

Arbetsplatsen läge viktigare än lön »

I CareerBuilders senaste undersökning framgår det att den absolut viktigaste faktorn i val av arbetsplats är arbetsuppgifterna följt av det geografiska läget. Något förvånande är att läget är viktigare än lönen i valet av arbetsplats.

- Svenskarna prioriterar sin fritid och väljer bort arbetsplatser långt från hemmet eftersom det innebär långa pendlingstider. Undersökningen visar även att en bra balans mellan arbete och privatliv är en viktig del i valet av arbetsplats, säger Johan Hasslert, marknadschef på CareerBuilder.se

Det framkommer också att det är viktigare att ha en bra chef än att ha bra kollegor. En annan viktig faktor är att företaget är verksamt i en intressant och spännande bransch, däremot är det mindre viktigt att arbeta för ett företag med ett starkt varumärke eller eller ett bra rykte i branschen.

Läs hela artikeln här >>

Många googlar sin framtida chef »

Åtta av tio gör research om arbetsplatsen innan de ansöker till ett jobb, det visar en undersökning som CareerBuilder.se genomfört. Det vanligaste verktyget för detta är Google tillsammans med en genomgång av hemsidan.  Undersökningen visar även att var fjärde letar information om chefen innan de söker lediga jobb.

– Rekryterare vill att du ska vara intresserad och våga ställa frågor om företaget och jobbet. Men istället för att endast använda internet som källa kan det vara en fördel för arbetssökande att också ringa och ställa sina frågor. På så sätt får kan man skapa en mer personlig kontakt, säger Johan Hasslert, marknadschef på CareerBuilder.se.

Läs hela artikeln här >>

Dålig återkoppling till jobbsökande skadar arbetsgivarens anseende »

Totalt har 5 628 respondenter deltagit i CareerBuilders senaste undersökning bland jobbsökare. Undersökningen slår fast att det vid jobbansökningar är viktigt med någon form av respons från arbetsgivarna. Två av tio uppger att de, vid utebliven återkoppling, inte skulle rekommendera företaget till andra. 3,3 procent, skulle sluta köpa företagets produkter och tjänster helt och hållet.

- Den som söker ett jobb ena dagen kan vara en kund andra dagen. Företag kan vinna mycket på att sätta upp en strategi för hur de ska arbeta med processen kring jobbansökningar, säger Johan Hasslert, marknadschef på CareerBuilder.se

Läs hela artikeln här >>

Syns du inte så finns du inte…. »

Det sägs att det finns företag, som när de får ansökningar, lägger dem i två högar, kastar hälften och sen på måfå drar ett givet antal ansökningar.

Jag vet inte om det går till så överallt, och det hoppas jag inte, men jag vet med bestämdhet att det funnits företag som gjort och gör så. Det försvarar det med att de helt enkelt inte orkar gå igenom alla. Det är kanske också därför många anlitar rekryteringsföretag, för att bara behöva ta ställning till ett slutresultat. Redan där har en gallring skett, med seriösa metoder. Dock upplever många att de även i en sådan process försvinner i mängden.

Hur ska du då synas i detta, som en del närmast kallar lotter? Ja, det finns inga självklara vägar men läget skapar nya sätt och idéer för att hitta och bli hittad. En del har börjat med auditions liknande Idol och många spelar in filmer eller gör podcast för att få uppmärksamhet.

Hur det än är så ser det ut som om trenden är att du måste bli bättre på att ”paketera” dig för arbetsgivare. Du måste hitta ett sätt att snabbt ge dem en bild av varför just du är lämplig för tjänsten eller varför de ska titta närmare på dig.

CV:ns död har mer och mer börjat göra sig påmind och alla vet att den bara visar en historik. De som inte har så lång historik måste hitta andra sätt att visa sin förmåga.

Kanske kommer de som blir bäst på rörlig media, ord och bild och sedan använder olika kanaler att sprida detta, vara de som hamnar överst på näthinnan hos de som ska anställa?

Oavsett om du är ung eller senior är det kanske hög tid att paketera din person på andra sätt an vad du är van vid och inse att CV:n inte längre spelar den roll den tidigare gjort. Kanske är det också enda sätttet att synas utöver det faktum att många rekryteringar görs via kontakter.

Vissa börjar också använda olika analysverktyg som finns på nätet. Vi på PerformancePotential ser en stor ökning inom det område vi jobbar med. Att genomföra sitt ArbetsrelateratDNA och möjligheten att kunna få lite mer kött på benen kring din person och vilken arbetsgivare du bör söka efter, är ett exempel.

För faktum är: Syns du inte så finns du inte.

Hoppas vi möts på CareerDays där du kan komma och lyssna mer kring karriärtips och trender som kan hjälpa dig på vägen!

Boka dig gärna på någon av föreläsningarna direkt:

http://www.careerdays.nu/careerdays2014/?page_id=1240&sid=53 

http://www.careerdays.nu/careerdays2014/?page_id=1240&sid=54

Marika Skärvik

VD PerformancePotential

www.performancepotential.se

 

 

 

Intervjutips: Vanliga intervjufrågor – Del 3 »

Vi fortsätter vår serie om intervjutips och delar med oss av fler vanliga intervjufrågor:

Missade du den inledande delen eller Del 2?

 

VAD MOTIVERAR DIG PÅ JOBBET?
Företaget vill få reda på vilka stimuli som du behöver. Ska du arbeta som säljare kan det vara viktigt att du tycker om att tävla och arbeta prestations- och resultatinriktat. Om du ska arbeta som lärare, säljcoach
eller chef är det viktigt att du motiveras av att se andra människor
växa och lyckas. För att ta reda på vad du motiveras av, kan det vara bra att lista det du tyckte var kul med att gå till dina tidigare jobb.

VAD GÖR DIG FRUSTRERAD ELLER UPPRÖRD?
Här bör du hålla dig undan en diskussion kring världspolitik, samhällsproblem
eller dokusåpor. Dessa spårar lätt ur. Svara på det som gör dig frustrerad i en yrkesroll eller vad som irriterade dig under studietiden.

Läs mer