Skip to Content

Vad gjorde kändisarna innan de blev kända?

Kate Lorenz

Visste du att Rod Stewart har jobbat som dödgrävare eller att Mick Jagger en gång i tiden var dörrvakt på ett mentalsjukhus? Om du drömmer om att bli kändis men ditt nuvarande jobb får dig att vakna upp till verkligheten – förlora inte hoppet! Några av de mest glamorösa kändisarna började sina yrkesliv i de mest alldagliga jobben.


Nicole Kidman

När Nicole Kidman var ung älskade hon balett, men hon spelade även pantomim och teater. I sina ungdomsår arbetade hon regelbundet på den lokala teatern och hoppade så småningom av skolan för att ägna sig åt skådespelaryrket på heltid. Hon började med film vid 16 års ålder och fick en roll i den australiensiska populära julfilmen ”Bush Christmas”.


Bob Geldof

Efter att ha arbetat som slaktare, vägarbetare och på en ärtkonservfabrik började Bob Geldof jobba som musikjournalist i Vancouver. Han tillbringade också en del tid i London där han gjorde en kort karriär som korvförsäljare i Soho. Väl tillbaka i hemlandet Irland 1975 blev han huvudsångare i det irländska bandet ”The Boomtown Rats”, och nu är Sir Bob känd för sitt politiska engagemang och sin framgång med Live Aid.


Russell Crowe

Långt innan han var med i ”Gladiator” och ”A Beautiful Mind” arbetade Russell Crowe en kort tid som servitör. Lyckligtvis gillade inte den blivande skådespelaren och musikern restaurangbranschen utan satte igång med mer kreativa projekt.


Helen Mirren

Helen Mirren, favorit i Storbritannien, började arbeta långt från Oscarsgalans glamorösa värld. Hennes första jobb i Southend-on-Sea var på en nöjespark som inkastare till åkattraktionerna.


Simon Cowell

Musikmogulen Simon Cowell lämnade skolan vid 17-års ålder med ofullständiga betyg. Han började arbeta som budbärare på Elstree Film Studios. Som tur var hjälpte hans pappa honom att få ett jobb på postavdelningen. Därifrån fick han jobb som A&R och arbetade sig upp till skivproducent. Det var inte förrän hans S Records skrev skivkontrakt med toppartister som Westlife, Five och Sonia som han verkligen slog igenom.


Chris Tarrant

Ganska få stjärnor började som lärare. Exempel är Sting, Bryan Ferry och så Chris Tarrant. Han var lärarvikarie på en högstadieskola i sydöstra London. Tarrants erfarenhet med barn hjälpte honom att säkra rollen som programledare för ”Tiswas”, ett barnprogram som gick på lördagmorgnar på sjuttiotalet. Hans mediakarriär tog fart, och han är nu mest känd från ”Vem vill bli miljonär?”.


Johnny Depp

Innan Johnny Depp blev Oscarsnominerad skådespelare sålde han pennor. ”Jag ringde till folk som inte ville bli uppringda”, återberättar han. ”Jag la på min bästa falska röst och försökte sälja ett gross eller två av kulspetspennor med deras namn på.” Depp sålde fortfarande pennor när Nicolas Cage föreslog att han skulle prova på skådespelaryrket, och han fick snart en roll i filmen ”Terror på Elm Street”. Resten är filmhistoria.


Sharleen Spiteri

När Texas släppte sin första singel arbetade Sharleen Spiteri som hårfrisörska i Glasgow. Hon säger att hon älskade sitt jobb eftersom kunderna kom med sånt smaskigt skvaller. ”Jag var en fantastisk hårfrisörska. Jag fick grymma dricks! Och folk berättade allt för mig. Jag fick höra massor av skvaller om swingersklubbar.”


Annie Lennox

Innan Annie Lennox slog igenom jobbade hon i en bokhandel. Sedan tillbringade hon en tid med att sjunga på pubar och klubbar och arbetade som servitris i Hampstead i London där hon träffade Dave Stewart. De bildade så småningom Eurythmics som de fick flera listhits med.


Senast uppdaterad: 20/12/2007 - 8:22 AM